Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Önce sportif başarılar

Rakibiniz “Nani, Robin van Persie” derken siz “Aatif” derseniz taraftarın tepki göstermesi son derece doğaldır

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, dün yapılan Divan Kurulu'nda ilginç bir konuşma yapmış... Sayın başkan kulübün ekonomik durumunu analiz ederken, "Galatasaray'a yeni gayrimenkuller kazandırıp yeni kaynaklar sağlamak istiyoruz. Kendi başarımı kulübe kazandırdığım kaynaklar ve gayrimenkullerle ölçeceğim, şampiyonluk ve kupalarla değil" ifadesini kullanıyor. Sayın Özbek, Galatasaray Başkanı seçilirken, aradaki büyük oy farkının herhalde en büyük nedenlerinden biri Galatasaray'ın şampiyonluğu kucaklayan durumuydu. Bugün kulüp başkanları şüphesiz ki takımlarına büyük eserler kazandırıyorlar lakin bir kulübün taraftarı da eserlerden çok alınacak kupalar ve kazanılacak kupalara bakıyor. Bugün eğer siz şampiyon olamazsanız, bugün siz kupa alamazsanız istediğiniz kadar bina dikin, tesis yapın gerisi neyde fayda.. Dursun Özbek şanslı bir dönemde Galatasaray'a başkan seçildi. Gelen iki kupa, Galatasaray'ı bugünlere kadar tartışmasız kıldı. Fakat artık yeni bir sezon başlıyor. Galatasaray'da bir çok da sorun var. Yabancı serbestliği sonrası daha Avrupa odaklı, takımı gençleştirecek, vizyoner transferler yerine ismi ilk zikredilen oyuncular, Sivassporlu Aatif ve eski Akhisarlı Niasse olunca, taraftar tepki gösterdi.
Rakibiniz Nani, Robin van Persie derken, siz Aatif derseniz taraftarın tepki vermesi doğaldır. Bu tepkiyi azaltmak için iletişim çok önemliyken burada da sınıfta kalındı. Ne yazık ki bu görevi üstlenmesi gereken yönetici Cüneyt Tanman'ın bazı açıklamaları ise tam tersi etki yaptı. Taraftarı sakinleştirmek yerine söylenen sözler ortamı daha da gerdi. Bunlardan biri de önceki gün "Sabri Sarıoğlu, Maxi Pereira'dan iyi" çıkışı oldu. Benfica'da 8 yıldır istikrarlı olarak oynayan, Porto'nun transfer etmek üzere olduğu Uruguay Milli Takımı sağ bekinden söz ediyoruz. Sayın Tanman taraftar tarafından da istenilen Pereira için, "Değerli bir oyuncu ancak bütçemizi başka bölgede kullanmayı planlıyoruz" dese belki de hiçbir tepki oluşmayacaktı. Zaten maç başılarla yılda 2.1 milyon Euro kazanması taraftar nezdinde, çokça tartışılan Sabri'yi öne sürmek taraftarla aradaki gerginliği artırdı. Ya da şu mesajı verdi, "Sağ bek transferi yapmayacağız" Bu taraftarın nabzının ölçülemediğini, bir iletişim stratejisinin olmadığını gösterir.
Şunu ayırt etmek gerekiyor:
Galatasaray yönetimi elbette taraftarın istediği transfer planını izlemek zorunda değil. Fakat taraftara kendini iyi anlatmak, yapmak istediklerini doğru bir dille ifade etmek bir zorunluluk… Ünal Aysal, Aziz Yıldırım gibi başkan olmaya çalıştı. Galatasaray genel kurulu onun önünü kesti. Dursun Özbek de ders çıkarmadan aynı yolu izliyor. Gayrimenkul değil kupalarını sayar Galatasaray. Bunu bir başkanın bilmemesi mümkün mü…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA