Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Bu orta saha ile çok zor

Beşiktaş'ın kupa ve lig maçlarındaki performansının farklı olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kupa maçları hakikaten çok farklı ve aynı zamanda sürprizlere açık karakterde oynanan maçlardır. Bunun en yakın örneği de Galatasaray'ın elenişiydi. Tabii Antalya'nın bu seneki çizgisiyle Beşiktaş'ı kupanın dışına itmesine sürpriz demek çok zor... Özellikle kendi sahasındaki maçta... Beşiktaş açısından baktığımızda ise, oyunun ilk bölümünde, orta sahayı çabuk geçen ve hücumda çabuk çoğalabilen görüntüsünün dışındaydı. Beşiktaş, orta sahada pas yapmaya çalışıyor ve çabuk atak karakterinin çok uzağında oynuyordu. Tam tersi bunu yapabilen Antalyaspor'du. Evsahibi takım, çok çabuk bulduğu gollerle oyunu 2-0'a getirdikten sonra daha çok rakibini karşılayan ve bulduğu toplarla kontraya çıkan bir oyuna döndü.
Beşiktaş ikinci yarıda bölüm bölüm oyunun hakimiyetini aldı ama gol pozisyonu üretmekte çok etkisizdi. Beşiktaş'ın dün akşamki orta saha kurgusunu ve organizasyonunu nasıl buldunuz?
Beşiktaş'ın, Veli, İbrahim Toraman ve Oğuzhan'dan oluşan orta saha kurgusuyla, (ki lig maçında Oğuzhan da olmayacak) işi gerçekten çok zor. Dün akşam da bunun çok etkisi görüldü. Özellikle gelecek hafta Fernandas ve Oğuzhan'ın yokluğunda orta saha nasıl oluşacak ve nasıl bir oyun kurgusu olacak açıkçası ben de merak ediyorum. Bu isimlerle bu şekilde oynamak çok zor. Çünkü orta sahayı direkt geçmediği, yani orta saha organizasyonunu direkt oluşturamadığı zaman çok zorlanan bir Beşiktaş görüyoruz. Antalyaspor, önce tempo yapıp golü bulduktan sonra oyunu istediği gibi kontrol etti ve haklı bir galibiyet aldı. Avrupa ayağı da olmayan Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'ndan elenişi oyun devamlığı açısından siyah-beyazlıları olumsuz etkileyecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA