Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Finali iyi yaptı

1 Beşiktaş maçı neredeyse pozisyonsuz kazandı... Performansında bir düşüş var mı?
Ligin geride kalan 10 haftası ile kıyasladığımızda performans olarak daha aşağıda kalan bir Beşiktaş vardı. Buna çok sebep gösterebilirsiniz; "Avrupa Ligi'nde oynayıp, geldi. Takım yorgundu" dersiniz, "Bursa zor deplasman" dersiniz... Bunların hepsi de doğru olabilir ama Beşiktaş'ın ne olursa olsun şampiyonluk yolunda çok önemli galibiyet aldığını da söylemeliyiz. Evet, üretken değildi, oyunu 90 dakikanın hiçbir bölümünde eline alamadı. Ama geçen yıllarda yapamadığını yaptı ve finali çok iyi yaptı. Ve gole baktığımızda Beşiktaş'ı öne çıkaran, en büyük silahı olan öndeki o pas trafiğini mükemmel yaptı. Tabii ki bunda en büyük payı da Atiba'nın pas dokunuşu ve Oğuzhan'ın vuruşuna vermek lazım.

2 Güneş sürekli 13-14 futbolcu ile oynuyor. Bu rotasyon yeterli mi Beşiktaş için?
Bu soruyu duyunca biraz geçmişe gittim. O üç şampiyonluğun geldiği dönemdeki Beşiktaş maçlarını ve kadrosunu düşündüm. O zaman da belki Avrupa maçları bu kadar yoğun değildi ama o kadroda da en fazla 14 kişi ile dönen bir rotasyon vardı. O pencereden baktığımızda illa 18-19 kişi ile oynamak şart değil.... Aksine doğru 13-14 kişi bulup ve onları hazır tutarsanız daha fazla verim alırsınız. Çünkü tekrar ve oynama devamlılığı da bir oyuncunun performansında ve form durumunda çok büyük etkendir. O yüzden bu seçimlerinden Şenol Güneş'in vazgeçmesi düşünülemez. "Her şey iyi giderken oyuncuyu dinlendireyim" mantığı bana çok doğru gelmiyor. Bazı spor adamları, "Avrupa ile lig birlikte gitmez" diye düşünür. Ben ise tersine, doğru idman programı ile iki kulvarda gelecek başarının birbirini tetikleyeceğini düşünüyorum.

3 Milli maç arası Beşiktaş için avantaj mı dezavantaj mı?
Bence avantaj olacaktır. Avrupa ve ligdeki yoğun trafikten takımlar idman yapmaya vakit bulamıyor. Çünkü bir takım eksikleri idman yoluyla giderip, takıma uygulatmaya ihtiyaç duyar teknik adamlar. O açıdan bence Beşiktaş ve Şenol hoca için çok doğru bir zamanda geldi milli maçlar arası. Özellikle de kazanıp girdiyseniz bu molaya....

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA