Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Beşiktaş'ta kilidi Jose Sosa açar...

Şenol Güneş, nasıl bir kadro tercihiyle Trabzonspor karşısına çıkmalı?
Beşiktaş için iki stoper Alexis ve Marcelo'nun olmayışı önemli. Ama bana göre daha da önemlisi Oğuzhan'ın eksikliği. Çünkü burada baktığınız zaman Tolgay ilk 11'de oynayacak kadar hazır mı? İlk soru olarak akla bu geliyor. Çünkü Necip'i stoperde kullandığını düşündüğümüzde, Şenol Hoca'nın başka bir seçeneği kalmıyor. Savunmanın Necip-Tosic, orta sahanın Atiba-Tolgay olduğu Beşiktaş 11'inin bu maçı çıkış karşılaşması olarak gören Trabzonspor karşısında ne yapacağı konusu ciddi bir belirsizlik taşıyor. Beşiktaş bunun altından tabii ki kalkar ama bunlar siyah-beyazlı takımın bu karşılaşma öncesi en büyük eksik ve zaafları olarak öne çıkıyor.
Beşiktaş'ta bu karşılaşmada kilidi açacak isimler olarak kimleri görüyorsunuz? Oğuzhan'ın olmadığı bir 11'de bana göre tek kilit oyuncunun Jose Sosa olduğunu söyleyebiliriz.
Özellikle Beşiktaş'ın en önemli gücü, orta sahada Oğuzhan ve Sosa ile şekillendirdiği hücum organizasyonlarıdır. Bunlardan bir ayak eksik olunca iş Sosa'ya kalıyor. Zaman zaman Beşiktaş iki kenara direkt oynuyor. Quaresma ve bu maçta Kerim'i kullanabilir ama yine de etkili ve kaliteli hücum anlamında olayın Sosa'dan geçtiğini düşünüyorum.... Diğer kilit nokta ise Quaresma'nın performansı olacaktır.
Alınacak 3 puan Beşiktaş'ın şampiyonluk şansına nasıl bir etki sağlar?
Çok önemli etkisi var. Buradan alınacak 3 puan, 'Artık ligde gerçek lider benim' dedirtir. Bu galibiyet ayrıca yarıştaki rakibi Fenerbahçe'ye gözdağı verir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA