Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

2021’e iki 90 dakika kala…

Kanat oyuncularının verimsizliği yüzünden Beşiktaş'taki görevi kısa süren Abdullah Avcı'nın yeni takımında da bu iki bölgede sorun yaşarken attığı neşter mühimdi. Kayseri beraberliği ve kupadan elendikten sonra fizik olarak değil kapasite olarak Trabzonspor seviyesinde olmayan Bilal ve Diabete'yi kadro dışı bıraktı. Plaza'nın da Süper Lig'de forma giyme ihtimali yoktu. Avcı'nın en güvendiği isim Ekuban ve onu iki haftadır en verimli olduğu forvet arkasından farklı mevkilerde sahaya sürdü Avcı. Kayseri'de en uçta ve dün de sağ kanatta. Orta sahaya Flavio eklenmiş, Yusuf Sarı, Abdülkadir Ömür'ün yokluğunda yine yedek oturuyordu. İlk yarıda Rizespor orta sahayı bırakmadı. Trabzonspor da oyunu bir türlü rakip sahaya yıkamadı. Verimsiz oyun, Nwakaeme'nin kendi ceza sahası önünde 3 kişiye çalım atma sevdası derken Rize'nin kazandığı penaltı. Öncesinde Baker'a faul ihtimalinin de olduğu sonrasında Marlon'un yaptığı tartışmalı bir penaltı… Hücumda önemli ismi Boldrin'i 10. dakikada kaybetmiş Rize ikinci yarıya iyi başlamadı ve cezalandırıldı. Trabzon'un beraberliği erken bulmuş olması ve orta saha üstünlüğünün ev sahibine geçmesi 70. dakikaya kadar oyunu Avcı'nın takımına doğru italik götürdü. Djaniny'nin şık kontrolü ve son vuruşuyla 65'te öne geçtiklerinde, Rize'nin değişikliklerle vereceği cevabı yoktu. Golden önce Baker çıkmış, Yusuf sağ kanada gelmiş, Ekuban ise forvet arkasına çekilmişti.
Newton ile 4 mağlubiyet alan takımın Avcı ile 5 maçta 3 galibiyet ve 2 beraberlik alması elbette ki teknik adam farkı ama hedefi olan bir takım olarak 2021'e girmek istiyorlarsa önce hafta ortasında Hatay deplasmanında sonra da gelecek hafta sonunda Galatasaray maçlarını kazanmalılar… Bu futbol bu iki rakibe yeter mi? Yetmez… Peki iki rakibi ne futbol oynayacak? Bugünlerde bu da bilinmez…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA