Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Leblebi gibi goller

F.Bahçe'nin Gaziantep'te farklı kazandığı bu lig mücadelesi çok fazla yorum yapılacak bir maç değil. Gaziantep açısından bakıldığında, 'ah'lar 'vah'lar diyebilirsiniz. İlk yarım saatte Fenerbahçe kalesinde yakaladığın pozisyonları gol yapamazsan kaderine razı olacaksın. Sarı-lacivertli takıma karşı ancak bu kadar pozisyon bulabilirsin. Aynı pozisyonları Fenerbahçe buldu, leblebi gibi gollerini attı. Bakarsak sarı-lacivertli futbolcular rakibi Gaziantep kadar koştu, rakibi kadar mücadele etti. İşte bu noktada 'kalite farkı' ortaya çıktı.
Yani 'kumaş farkı'.
Bu fark da net bir skor ortaya çıkardı: 5-0. Fenerbahçe takımı biraz daha gaza bassa skorda 7-8'i rahatça yakalardı.
Burada Fenerbahçe'nin kendisine sorması gereken en önemli soru şu;
Fenerbahçe defansı rakibine karşı bu kadar pozisyonu nasıl verdi? Eğer maç 5-0 olduğu için Fenerbahçe teknik adamları ve futbolcular olayı ve sebebini araştırıp çözemezlerse ilerideki maçlarda işleri hayli zor olur. Birçok statta olduğu gibi Gaziantep'te de tribünlerde seyirci sayısı azdı. Bunu Passolig'e bağlayanlar hata yapıyorlar. Sorunu başka yerde arayın.
Hakem Halis Özkahya için kolay maçtı ama bu kolay maçta hakem kendini zora soktu. Egemen'in ceza sahası içinde Erdem'e yaptığı pozisyonda "penaltı" çalmıyorsun. Hatta o pozisyonda bariz gol şansı varsa kırmızı kartını da göstereceksin. İki dakika sonra Egemen'in pozisyonundan daha kolayına "penaltı" veriyorsun ve sarı kart gösteriyorsun. Bunun adı "ucuz hakemlik"tir. Futbolcular bu hakemlere saygı duymaz.

ALPER ARTİSTİK YAPIYOR
Bir çift laf da Alper Potuk'a etmek lazım.
Fenerbahçe'ye geldiği günden bugüne kadar futbolunda gelişme kaydetti. Böyle devam ederse daha da iyi olacak ama Fenerbahçe formasını giydikten sonra hücum noktalarında kendini yere çabuk bırakıyor. Artistik hareketler yapıyor. Hakemler de bunu mecburi yiyorlar. Yemeseler bu sefer gargara yapacaklar. Fenerbahçe olunca da bu sefer boğazlarında kalır!
Öyle veya böyle Fenerbahçe kazandı. Hem de net bir skorla. Kimse "Biz o golleri atsaydık"a bakmaz. Yani "Hatice"ye değil, "Neticeye" bakar. O da net: 5-0.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA