Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Hangisi şampiyonluğa oynuyor!

Türkiye'deki takımları hiç tanımayan birisi, bir arkadaşı vasıtasıyla Manisa'daki maça gitse 90 dakika sonunda şu sonuca varır; "Beyazlı takım, siyahlı takıma göre daha akıllı top oynadı." Hatta hangi takım şampiyonluk için oynuyor? diye sorsalar yabancı vatandaş da "Beyazlı takım" derdi. Aynı şekilde bir gün evvelki F.Bahçe-Erciyes takımının maçını izlese "Erciyes şampiyonluğa oynuyor, sarı-lacivertliler orta sıra takımı" derdi. Aslında para dağıtımı biraz daha adaletli olsa küçük takımlar büyüklere daha fazla kafa tutacaklar. Çünkü büyüklerin aldıkları oyuncular bunun karşılığını vermiyorlar. Büyük futbolcu veya yıldız futbolcu ne demek? Bu tip oyuncular o kadar değişik özelliklere sahip olacaklar ki sahneye çıktıklarında işi bitirsinler. Ama biz bu tarz oyunculara o kadar çok yıldız veriyoruz ki adam belki yüzbaşı ama biz onu hakketmeden "orgeneral" yapıyoruz. Ondan sonra da çok şey beklediğimiz bu futbolcular haliyle fazla bir şey yapmayınca onlara çok kızıyoruz. Kızmayın arkadaşlar zaten onlar o kadardı. Siz adamları şişirdiniz, balon yaptınız... Akhisar'ın bütçesi belli. Beşiktaş'ın da belli. Ama maç bitti; 50-50! Madem bu sene bu maçlar yukarıda "kilitlendi" bunların aynı saatte oynaması gerekir! Çünkü bu konuda bin tane "vıdı vıdı" yapılıyor. Bin tane sonuç üretiliyor veya şeytanın avukatlığı yapılıyor.
Bazı özel durumlarda bakanların özel kararlar almaya hakkı vardır. Aslında bu haftaki maçların aynı anda oynanması gerekirdi. Haa bu yayıncı kuruluşun işine gelmez! Bakın maçtan fazla bir şey yazmaya gerek yok! Düz mantık yapalım; maçı kim kazandı? İkisi de kazanamazdı. Beraberlik doğru netice mi? Evet. Ama sahada yapılan maliyete göre daha faydalı oynayan takım hangisi? Akhisar! Bu kadar paraya karşı Beşiktaş için ne demek lazım? "Karşılığı bu olmamalı." Bu sene F.Bahçe ve G.Saray için "4. yıldız" önemli ama Şampiyonlar Ligi için kulübün kasası çok daha önemli . Beşiktaş yavaş yavaş ikinciliği tehlikeye atıyor. Şunu bir türlü çözemiyorum; Bilic ısrarla "Mustafa Pektemek" diyor. Hakettiği halde "Cenk Tosun" yedek kulübesinde tosuncuk tosuncuk oturuyor!
Şu anda Galatasaray'ın hocası ve Beşiktaş'ın teknik direktörü bağımsız olarak işlerine kimseyi karıştırmayarak, rahat rahat teknik direktörlük görevlerini yapıyorlar. F.Bahçe teknik direktörü için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Neden? Aziz Yıldırım'ın olduğu yerde teknik direktör olmaz.
Antrenör olur!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA