Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

AB formülü ve Aziz Yıldırım

TFF'nin yabancı sınırlaması doğrultusunda, "Sahada 6, kulübede 0, tribünde 4 yabancı" anlayışına "Komik, müsriflik ve skandal" olarak görüş bildirdim. AB ülkelerinin sınırlarını kaldırdığı bir dünyada yabancıya sınır getirmenin insan hakları adına ayıp olacağı, Türk takımlarının da Avrupa'da rakiplerine karşı rekabetini baltalayacağı inancındayım.Yabancı yasağının yumuşatılması adına TFF ile görüş alış verişinde bulunan Galatasaray "AB pasaportlu oyuncular yabancı sayılmasın" önerisinde bulunuyor.
TFF'nin yabancıda AB formülüne yeşil ışık yakmaya sıcak baktığını öğrendim. Mantıklı ve doğru bir yaklaşım. Beni en çok şaşırtan yıllarca, "Yabancı sınırlaması kalksın" görüşünü savunan F.Bahçe Kulübü'nün çark edip, "Sahada 6, kulübede 0, tribünde 4 yabancı" olsun demesidir.. Ben "Söz uçar yazı kalır" sözünü çok severim. Tarih 2006 Mayıs'ı.. Dergi Futbol Extra.. F.Bahçe Başkanı sayın Aziz Yıldırım, Tahir Kum-Tuğrul Yenidoğan ikilisiyle 5.5 saat süren röporajında bakın yabancıyla ilgili neler demiş;

'TÜRK FUTBOLUNA İHANETTİR'
* Federasyonun yabancı konusunda sınırlama getirmesi, Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe'ye değil Türk futboluna ihanettir.
* 1983'e kadar Özal'la liberal düzene girilmeden önce bir karton sigarayla yakalanan hapse giriyordu. Yasak kalktı, nerede kaçakçılık? Sen AB'ye gireceğim diyorsan AB'nin şartlarını yerine getireceksin.
* Naim Süleymanoğlu geldi. Türkiye Naim'i milli yaptı diye bir şey mi kaybetti? Tam tersi, kazandı. Bir yol açıldı ve başarılar kazanılmaya başlandı. Arnavutluk hariç yabancıya kapısını kapatan ülke kalmadı. Bir de Küba var.
* Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'nda yarı finale kalan sekiz takımın yedisinin milli takımları Türk Milli Takımı'ndan ileride.. O yedi ülkede yabancı serbest. Demek ki; yabancının serbest olması milli takımlara bile kalite ve başarı getiriyor.
* Yabancıyı kısıtlamak çok yanlış. Çünkü Türk oyuncusunun eğitimi yok. Eğitici zaten yok. Yerli oyuncu, Avrupa eğitimi almış yabancıyı görerek eğitimini tamamlayacak. Kabiliyete varsa yıldız olacak, yoksa normal bir futbolcu olarak kalacak.
* Almanya gibi bir ülke, siyahi oyuncu Asamoah'ı milli yaptı. Kuranyi'nin bir yanı Macar, bir yanı Panamalı, bir yanı Brezilyalı ama Alman Milli Takımı'nda oynuyor. Mevlana ne demiş; "Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA