Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Farfan'ı transfer etmeden önce....

G.Saray Başkanı Ünal Aysal, mazbata aldıkları gün basına, "Farfan'la ilgileniyoruz" demişti. Farfan gündemden düşmüyor. Perulu oyuncu, "G.Saray'a gitmek istiyorum" diyor. Farfan ismi taraftarı heyecanlandırıyor. Farfan doğru tercih mi? 4 yıl PSV'de oynayan ve 4 şampiyonluk yaşayan, Schalke'de ise 6 yıllık macerasında sadece bir kez Almanya Kupası'nı kazanan Farfan'ın son üç sezonu sakatlıklarla boğuşarak geçti. Bu ayrıntıyı Farfan'ı almak isteyenlere ileterek Perulu oyuncunun son üç sezonuna şöyle bir göz atalım.
2010-2011 sezonu: Farfan, 27 Haziran "Bağ" sakatlığı yaşıyor 50 gün sonra 16 Ağustos'ta top başı yapıyor.
2011-2012 sezonu: Farfan, 15 Kasım 2011'de "Dış bağ" sakatlığı yaşıyor, tam 79 gün sonra 2 Şubat 2012'de sahalara dönüyor.
2012-2013 sezonu: Farfan, 9 Nisan 2013'te "Kas" sorunu yaşıyor, 28 gün sonra 7 Mayıs'ta futbola dönüyor.
Aynı sezonda Farfan yaşadığı bağ ve kas sakatlıkları yüzünden 74 gün sahalardan uzak kalıyor. Farfan son üç sezonda 203 gün "Bağ ve kas" sakatlıkları yüzünden futboldan uzak kalmış. Futbolda "Bağ ve kas" sakatlıklarının iyileşmesi yaşa ve futbolcunun anatomik yapısına göre farklılıklar gösterir. Farfan'da bu tür sakatlıkların kronik hale geldiği görünüyor. Şimdi 28 yaşındaki Farfan için Schalke'nin istediği 8 milyon Euro bonservis verilir mi? G.Saray yönetimi bu bilgilere göre Farfan transferini bir kez daha gözden geçirmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA