Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Başka kulüp olsa komaya girerdi

Terim'in gönderilişi kaos yarattı ama...

1- 17 maça baktığımız zaman G.Saray nasıl bir ilk yarı geçirdi?
Galatasaray tıpkı geçen sezonun ilk yarısındaki gibi 17 maçta 9 galibiyet, 6 beraberlik, 2 yenilgi alıp 33 puan topladı. Avrupa'da ise daha zor bir gruptan Juventus'u devre dışı bırakıp ikinci çıktı. Kupa'da yoluna devam ediyor. Galatasaray'ın aldığı 33 puan kadro kalitesinin karşılığı değil. Ancak Fatih Terim'in, yönetim tarafından gönderilmesiyle oluşan kaos ortamını düşünürsek yakalanan başarıları ve üç kulvarda yola devam etmeyi küçümseyemeyiz. Başka kulüp olsaydı, Terim sonrası yaşanan travmadan çıkamaz, komaya girerdi.

2- İlk yarıda G.Saray'da en çok neyi beğendiniz?
Galatasaray felsefesinde; Avrupa'da başarı 'amaç'tır. Türkiye'deki başarı Avrupa'daki başarı için 'araç' olarak düşünülür. Galatasaray, 6-1'lik ağır Real Madrid yenilgisine rağmen yaralarını sarmayı başardı. Yönetimin bile "Avrupa Ligi'ne fit oluruz" diye düşündüğü ortamda Devler Ligi'nde 16'ya kalmak ilk yarının en güzel tablosuydu.

3- G.Saray'ın eksi ve artıları neydi?
Galatasaray genç bir takım değil. Bunun zaaflarını performans olarak gördük. İnişli çıkışlı grafikte Galatasaray, rakiplerini fizik olarak ezecek güce hiç sahip olamadı. Galatasaray hep tek devrelik üstünlüklerle ayakta kaldı. Ancak kalitelerini, ayağa çabuk ve isabetli pas oynama özelliklerini sahaya yansıttıkları maçlarda bol pozisyon buldular, az attılar ama kazandılar.. Mancini'nin 3-5-2'ye geçmesi fiziksel zaafları giderdi. Mancini bu sisteme erken geçseydi Galatasaray daha fazla puan toplardı.

4- Kimler hayal kırıklığı yarattı, neden?
Amrabat, Dany, Engin, Aydın yedek kalmayı kabullendiler ve kendilerini hiç "Hazırız" konumunda tutmadılar. Oysa, Riera, Bruma, Ceyhun, Sabri ve Ufuk "Biz bu takımın parçasıyız" mantığıyla çalıştılar, boş vermediler, forma şansı da buldular ve başarılı oldular.

EN İSTİKRARLISI MELO

5- Sarı-kırmızılılarda en çok beğendiğiniz isim kimdi? Neden?

Melo ilk yarının en istikrarlı oyuncusu oldu. Tembel değil hep çalışkandı. Kaytarmadı. Tekmeye kafa soktu ve özellikle Juventus maçlarında mükemmel oynadı. Sneijder'in de hakkını verelim. İyi oynarken ve goller atarken sakatlandı. Juventus maçında altın gole imza koydu ama asıl çalışkanlığıyla göz doldurdu.

6- Transfere gerek var mı?
Devre arasında çok transfer 'bolluk' değil, 'hantallık' yaratır... Ben sol beke yerli oyuncu alırım; Tarık Çamdal olur, İshak olur. Galatasaray'ın asıl sorunu, hızlı kanat oyuncusu yok. Bruma yeni yeni ısınıyor. Ayrıca, Hamit sağlıklı dönerse Galatasaray'ın birçok defosu kaybolur.

7- İkinci yarıda ne olur?
Fikstür; bu 5 haftada kazandığı taktirde Galatasaray'ın lehine görünüyor. Fenerbahçe ise ayağı kayabileceği virajlı yollardan geçecek. Galatasaray hep kazanmaya odaklanmalı ama kafayı rakibini geçmek için aşırı yormamalı hatta strese girmemeli. Çünkü bu sezon ikincilik 'amorti' değil şampiyonluk kadar önemli.

MANCİNİ KAFAYI YORMALI

8- Mancini'ye 10 üzerinden kaç puan verirsiniz?
Mancini 'ye 10 üzerinden 7.5 veriyorum. Terim sonrası öfkenin harman olduğu ortamda dengeli hocalık yaptı. Mancini sakinliğiyle, söylemleriyle kaoslu ortamı aştı. Başarısızlıkta hiç oyuncu adı vermedi ama şikayetini bölgesel yaptı. Tek yanlışı sürekli kadroyu değiştirmesiydi. G.Saray maçları neden erken kopartamıyor. Mancini bunu çözmeli.

9- Yönetime 10 üzerinden kaç verirsiniz?
Başkan Ünal Aysal, Fatih Terim'i gönderme kararını verdiğinde yönetime "Yüzde bin risk alıyoruz" demişti. Mancini döneminde her maçı 'diken' üstünde otururcasına izlediler. Torino'daki 2-2'lik skor yönetimin stresini aldı. Başkan Aysal ve yönetimi Galatasaray'ın Juventus'u elediği gece en deliksiz uykularını uyudular. Yönetime de 7.5 puan veriyorum.

GALATASARAY'IN İLK YARI ENLERİ

BİR BAKIŞTA 17 HAFTA
Gaziantepspor 2-1
Bursaspor (D) 1-1
Eskişehirspor (D) 0-0
Antalyaspor 1-1
Beşiktaş (D) 0-3
Ç.Rizespor 1-1
Akhisar Bld. (D) 2-1
Karabükspor 2-1
Kayserispor (D) 2-4
Konyaspor 2-1
Fenerbahçe (D) 2-0
Sivasspor 2-1
Kasımpaşa (D) 1-1
Elazığspor 2-0
Gençlerbirliği (D) 1-1
Trabzonspor 2-1
K.Erciyesspor (D) 1-3
EN FAZLA ŞUT ÇEKEN: Didier Drogba (66)
EN FAZLA ASİST YAPAN: Burak Yılmaz (4)
EN FAZLA TOPLA BULUŞAN: Selçuk İnan (869)
EN FAZLA İSABETLİ PAS: Selçuk İnan (651)
EN FAZLA GOL ATAN: Burak Yılmaz (10)
EN FAZLA OFSAYTA DÜŞEN: Burak Yılmaz (34)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA