Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

"Bu nasıl kadro?"

Maçtan önce Tokatspor'un yardımcı antrenörü Kenan Öztürk, bana şöyle dedi: "Mancini, 2. Lig takımı ile oynadığını bilmiyor mu acaba? Böyle tam kadro sahaya çıkılır mı? Burak, Umut, Selçuk, Melo dörtlüsünü aynı anda ne G.Antep Belediye'ye ne de Balıkesir'e karşı oynattı. Galatasaray'ın tam kadro çıkması bizi şaşırttı. Bütün planlarımızı ve düşüncelerimizi bozdu." Mancini, Tokat önüne ideale yakın bir kadro çıkardı. Kupada hiç gol yemeyen Tokat ilk 15 dakikada orta alanı kalabalık tutarak Galatasaray'ın oyuna hakim olmasını engelledi. Ancak Selçuk, Sneijder, Melo ve Riera'nın birbirleriyle yaptıkları isabetli paslaşmalar, Tokatspor'un direncini azalttı, topun ve oyunun hakimiyeti Galatasaray'a geçti. Bruma-Selçuk ikilisinin sağ kanattan yaptığı hücum organizasyonlarıyla Galatasaray, Tokat kalesinde ciddi gol pozisyonları üretti.

MEHMET PANTERLEŞTİ

Burak, Umut, Sneijder, Selçuk'un gollük şutlarını mükemmel çıkaran kaleci Mehmet, Tokat'ı ayakta tuttu.
Mancini'nin 3-5-2 sisteminde savunmanın göbeğinde Melo'yu kullanması ilginçti.
Mancini, Galatasaray'ın oyunu geriden başlatmasını özellikle istiyor. Melo da bunu başarıyla yaptı. İki yıl Galatasaray şampiyon olurken göbekte Selçuk-Melo ikilisi zirve yapmıştı. Melo geriye çekilince Selçuk'un ayarı bozuldu. Melo göbekte oynadığında daha verimli oluyor.
Hem savunmaya yardım ediyor hem de sıkışan oyunu ters kanada açmayı başarıyor.
Zaman geliyor göbekten dikine hücuma hızlı çıkıyor.
Tokat ikinci yarı 0-0'ı korumak için kapanınca Galatasaray'ı üzerinde buldu.
80. dakikaya kadar hücum eden, baskı kuran bol pozisyon üreten Galatasaray, adeta panterleşen Mehmet'i geçemedi. Tokat defansı bir kez Burak'ı kaçırdı, haklı penaltıyı gole çeviren Selçuk kilidi açtı. Emre Çolak'ın hatasıyla oluşan pozisyonda Güven tek ciddi Tokat atağında net golü harcadı. Bu Amrabat gönderilir mi? Faslı yıldız oyuna girdikten sonra bulduğu geniş alanlarda attığı deparlarla etkili olurken bir asist, bir penaltı yaptı kapanış golüne imza koydu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA