Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Emanetçiler mi kurtaracak!

* Galatasaray'daki düşüş devam ediyor. Avrupa maçları sonrası ligde de bir maçta 4 gol yedi.
Prandelli topun ağzında... Bu noktaya nasıl gelindi?
Galatasaray, Fatih Terim'in ayrıldığı günden bu yana Mancini dahil, bir gerileme halinde... Gerek bireysel, gerek takım olarak gerileme halinde...
Maçtan sonra Mustafa Denizli, Maraton'da çok ağır bir eleştiri yaptı. "Galatasaray, takım ruhunu da bireysel ruhunu da kaybetmiş" dedi. Doğru! Kaybetmişliğin bu kadar güzel ilan edildiği bir gün olamaz.
Gündüz bir maç oynanıyor. Mersin İdman Yurdu 2-0 geriye düşüyor. Bir oyuncusu da atılıyor ve 10 kişi kalıyor. Buna rağmen maçı 4-2 kazanıyor. Trabzonspor, Gaziantep'e karşı 2-0 mağlup durumda, sonra 3-1 mağlup durumda, sonra 4-2 mağlup durumda ve 90+4'te attığı golle maçı 4-4 bitiriyor. Sonra Galatasaray çıkıyor, Başakşehir'den 4 yiyor; hiçbir şey yapmadan... Neredeyse pozisyonu yok! Mesela; Fenerbahçe'ye o muhteşem şutları atan Sneijder'in bu maçtaki şutlarına bak; üfler gibi, geri pas gibi! Galatasaray bu hale gelmiş. Artık 'bu hale kim getirdi, niye getirdi, nasıl getirdi' diye tartışma zamanı değil. Şimdi, 'Bu halden nasıl çıkacak?' diye konuşma zamanı... Ama cumartesi günü Galatasaray kongre yapıyor, iki tane aday var: Duygun Yarsuvat ve Alp Yalman... Daha o günün sabahı, ikisi de "Kazanırsak Prandelli ile devam edeceğiz" diyor! Yani Galatasaray'da neyin ne olduğunu farkında olmayan, iki başkan adayı var ve hangisi kazanırsa kazansın, Prandelli devam edecek! Ortada kangren olmuş bir yara var, kesilmezse hasta ölecek; Galatasaray'ın başkan adayları halen kibarlık peşinde!.. Ay sevsinler Duygun hocamı, ay sevsinler Alp kardeşimi!..
Elini masaya vurup, 'Ben Florya'dan girdiğim gün, Prandelli oradan çıkacaktır' diyebilecek birisi yok Galatasaray'da!..
Hala Abdurrahim Albayrak, Prandelli'nin peşinde dolanıyor! Bunlar mı kurtaracak Galatasaray'ı!.. Emanetçi!.. Mayıs 2015'te seçim yapacağını ilan ederek, emanetçiliğini ilan eden Duygun Yarsuvat, Prandelli'nin peşinde koşan Abdurrahim Albayrak ve -bir türlü aklım almıyor- bunlara alet olan Ali Dürüst mü Galatasaray'ı kurtaracak?
* Oyuncular da İtalyan hocayı terk etmiş görünüyor.
Prandelli, oyuncuları bitirdi. Ama Prandelli'den evvel Ünal Aysal bitirdi. Son iki yılda Galatasaray, tarihinin en çok para kazandığı dönemini yaşadı ve üstüne Galatasaray, tarihinin en çok para harcadığı dönemi de yaşadı. 41 kişi var kadroda! 23 tane transfer var! Ama Şampiyonlar Ligi'nde 3. hafta, Süper Lig'de 7. hafta bitti; Galatasaray'da Muslera'nın dışında yeri garanti bir tane adam yok! Bir gün ilk 11'desin, ertesi gün, 18'de yoksun; ertesi gün yine ilk 18'desin!
Oyuncularla alay eder gibi...
Oyuncu, oynatılarak kazanılır, Telles'i sen tribünde oturt, oturt; sonra Şampiyonlar Ligi maçında ilk 11'de sahaya sür! Yok ya!.. Böyle bir ayıp, böyle bir rezillik olur mu? Galatasaray'ın UEFA şampiyonu olduğu sezonki ilk 11'ini şimdi sor; ezbere sayarlar... 11 tane adam belliydi çünkü... Biri sakatlandığında, biri cezalı olduğunda onun yerine oynayacak kişi de belliydi. Bu Mancini ile Prandelli'nin ne yaptığı belli değil! Adam sahaya sağ açık giriyor, sol bekte bitiriyor! Galatasaray, Huawei ile sponsorluk sözleşmesi imzaladı.
Güç bela bulundu bu alakasız Çin şirketi...
Bundan alınan para Yasin'in transferini bile karşılamadı.
Yasin'in kaç maç oynama şansı var Galatasaray'da?
Ünal Aysal'ın çilek merakı, manşet merakı, para harcama merakı yüzünden kadro şişirildi, şişirildi. İki tane rotasyon meraklısı İtalyan getirildi birbirinin ardına, onlar da o kadroyu alay eder gibi her hafta değiştirdiler. Şimdi bu böyleyken tekrar başa dönüyorum ve bunu iki gözü kör adam bilirken Galatasaray Başkanlığına talip olan iki aday da 'Prandelli ile devam edeceğiz' diyebiliyorlar!
Kongrede de yuhalanmıyorlar! 'Prandelli ile devam edecekseniz; buraya ne yüzle geliyorsunuz ey Yalman, ey Yarsuvat' diyen bir tane kongre üyesi yok.
Böylece yıllar evvel 'Bu kongrede üye olmak bana bir şey katmıyor' diyerek istifa etme kararımın ne kadar doğru olduğunu bir kere daha gördüm.

Hala Prandelli'nin peşinde koşuyorlar. Bu emanetçiler mi Galatasaray'ı kurtacak?

İki gözü kör, İtalyan hocaların yarattığı tahribatı görüyor, yönetim görmüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA