Türkiye'nin en iyi haber sitesi
TARIK YILMAZ

SGK'dan İstanbul'daki kaçak işçi çalıştırana uyarı var

Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul İl Müdürü Mustafa Kuruca ile SGK etkinlikleri nedeniyle toplantıdayız. Kuruca, "Krizde sigortalı sayısında ciddi düşüş bekliyorduk. Enflasyondan arındırıldığında küçük bir düşüş olabilir ama nominal olarak artış var" diye söze başladı. Beşiktaş'taki tesislerinde konuştuğumuz Kuruca, sigortalı sayısında ilk iki ayda yüzde 5 artış olduğunu ancak mart ve nisanda artışın hızlanacağını söyledi. Rakamlarla İstanbul'un durumunu anlatan Kuruca, icra yoluyla 362 milyon lira tahsil ettiklerini belirtti ve ekledi:
"2010'un ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47-48'lik artış var. Hedef icra yoluyla elde edilecek rakamı 2 katına çıkarmak."
Bu aslında bir uyarı. Anlaşılan kurumlara denetimler artacak. Soruyoruz; "Maliye denetçi kadrolarında limitsiz artırma hakkı verdi. 75 olan denetçi sayımız 173'e çıktı. Bunlar sahada kontrol yapacaklar" diyor Kuruca. Milli eğitim, bankalar, noterler ve emniyet müdürlüğünden gelen bilgileri çapraz sorgu yaptıklarını söyleyen Kuruca, bugün için bu tasnif elle yaptıklarını ancak yakında otomasyona geçeceklerini kaydetti.
Kuruca'nın anlattıklarına göre sağlık sektörü mercek altında. Ankara'dan gelip 4-5 aydır tek tek hastanelerde çalışıldığını da söylüyor. Sırada taksi ve dolmuş özel halk otobüslerinin olduğunu dile getiriyor. Kuruca, "Odaları aracılığıyla sigortasız adam çalıştıran işverenler olduğu konusunda kendilerini uyardık. Kıdem ve ihbar tazminatları konusunda yasal bir pürüz var o da halledilince artık sıra denetimlere gelecek. O zaman uyarıyla yetinmeyeceğiz" diye konuştu. Kuruca ne zaman sorularına ise tarih belli değil yanıtını verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA