Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YASEMİN TAŞKIN

İtalya'nın AB desteğini mutlulukla karşılıyoruz'

İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, "İtalya, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliğini daima desteklemiş ve desteklemeye devam etmektedir" dedi. Cumhurbaşkanı Sezer teşekkür etti

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İtalya'ya yaptığı resmi ziyaretin birinci gününde İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ile görüştü. Napolitano, Türkiye'nin AB'ye girişine, ortak demokrasi alanının güçlenmesi ve genişlemesine temel katkı yapacağı inancıyla her zaman destek verdiklerini söyledi. Roma'ya en son 11 yıl önce gelen eski cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in işadamlarından da oluşan 200 kişilik delegasyonuna karşın, Sezer'in 17 kişilik küçük delegasyonu dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Sezer'in beraberindeki heyette AB ve Avrupa işlerinden sorumlu diplomatlar, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Sermet Atacanlı, Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Basın Başdanışmanı Metin Yalman, başyaveri ve protokol müdürü yer aldı.

AVLUDA KARŞILAMA
İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano, Sezer'i, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın avlusunda karşıladı.Yaklaşık 1 saat görüşen iki cumhurbaşkanı daha sonra basına birer açıklama yaptı. Sezer şunları söyledi: "İtalya'nın ülkemizin AB üyeliğine verdiği güçlü desteği mutlulukla karşılıyoruz. Türkiye'nin AB üyeliğinin Avrupa'nın siyasal kimliğine katkıda bulunacağına, ekonomi ve güvenliğini güçlendireceğine, küresel anlayış ve işbirliğini geliştireceğine inanıyoruz."

SEZER'E TORUN KUTLAMASI
Napolitano ise "Ankara'nın AB'ye girişinin ortak demokrasi alanının güçlenmesi ve genişlemesine temel bir katkı yapacağı inancı ile İtalya, Türkiye'nin Avrupa'ya yakınlaşma sürecini her zaman destekledi" dedi. Cumhurbaşkanı Sezer'in gezisinde İtalyan Parlamentosu'nun Türkiye'ye karşı kabul ettiği "azınlık hakları" önergesi de gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Sezer, Napolitano ile yaptığı görüşmede Türkiye'nin bu konudaki rahatsızlığını dile getirdi. Ancak öğleden sonra İtalyan Yeniden Kuruluş Partisi liderlerinden ve İtalyan Meclis Başkanı Fausto Bertinotti, Cumhurbaşkanı Sezer ile görüşmesinde konuyu tekrar gündeme getirerek, İtalyan Meclisi'nde kabul edilen önergeyi savundu. Öte yandan, Sezer'in oğlu Levent Sezer'in dün bir oğlunun olduğu öğrenildi. Görüşme sırasında Napolitano ve eşinin, Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi Semra Sezer'i bu nedenle tebrik ettiği belirtildi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA