Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YASEMİN TAŞKIN

Gezi, ihalelerin gölgesinde kaldı

Cumhurbaşkanlığı sarayında Türkiye'nin 4 büyük müzesinden getirilen 43 başyapıtın yer aldığı sergi bugün Cumhurbaşkanı Sezer tarafından açılacak. Eski İtalyan Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi'nin isteği üzerine düzenlenen sergi ilk kez, Türk müzelerinden alınan ve 7 bin yıllık Anadolu tarihini anlatan eserleri Roma'ya taşıdı. Son 3 yılda İtalyan Cumhurbaşkanlığı Cumhurbaşkanlığı salonlarını önemli sergiler için açarken Rusya ve Bulgaristan'ın hazinelerinden sonra bu yıl Türkiye'yi konuk ediyor. İtalyan devlet monopolleri ile birlikte serginin sponsorluğunu yapan Enel (İtalyan ulusal elektrik şirketi) dün serginin açılışı öncesinde 19 Ocak'ta gireceği "elektrik dağıtımı" ihalesinin ertelendiğini öğrendi.

ÇÖZÜM İSTENİYOR
Bir imaj kampanyası çerçevesinde Enel'in sponsorluğunu yaptığı serginin açılışı ise özelleştirmeye karşı olumsuz yaklaşımı ile tanınan Cumhurbaşkanı Sezer tarafından bugün yapılacak. Enel şirketi, İtalya Başbakanı Romano Prodi ve yetkililerden ihaleler konusunda "araya girip çözüm getirmesini" istiyor. İtalyan Başbakanı'nın da bu ay içerisinde Türkiye'ye resmi ziyaret düzenlemesi, temaslarında bu konuyu da gündeme getirmesi bekleniyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Sezer, İtalya Senato Başkanı Franco Marini ile de görüştü. Marini'nin ikametgâhında gerçekleşen görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA