Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Misi orada olmaz

Tatsız, tuzsuz, futbolsuz koskoca bir ilk yarı oynandı Avni Aker'de... Üretkenlikten uzak bu futbolu iyileştirmek adına kenardan hangi değişiklikler yapılabilir diye düşündüm. Trabzonspor kulübesinde Alanzinho ve Yattara, oyunu değiştirebilecek isimler olsa da ilk hamleler Galatasaray'dan geldi. Hagi, önce Barış'ı, sonra da Kewell'ı sahaya sürdü. Barış ile daha çok öne doğru oynayacağını sanıyorsa yanılıyordu; yanıldığı da ortaya çıktı.
Kewell'ı kenarda gördüğümde Hagi'nin Elano'yu çıkarıp 4-2-3-1'e döneceğini düşündüm. Böylece Misimoviç'i hücum zenginliği yaratma adına daha etkin kullanabilir diye geçirdim aklımdan. Ama Hagi Misimoviç'i çıkarıp Kewell'ı o bölgeye aldı. Oyuncu değiştirdi ama oyun yapısı eskisi gibi kaldı. Misimoviç'in oynadığı yeri, hele bu kurguda anlayamıyorum. Herhalde "Nerede oynamak istemezsin?" diye sorsak ilk söyleyeceği yer "Sol kenar" olacaktır. Misimoviç'i orada kullanacaksınız, ikinci yarıya başlatmayın, hatta hiç oynatmayın.

PİNO'DAN BÜYÜK ISKA
Galatasaray, dünkü oyun kurgusunda golü iki yolla bulabilirdi. Ya Pino'ya geniş alanda rakip arkasına atılacak toplarla skor kovalayacaktı ya da duran toplardan bir şeyler üretecekti. Bunlar dışında Galatasaray'ın (Aynı Fenerbahçe maçı gibi) 4-5-1 ile oynadığı maçlarda kazanması zor.
Dün gecenin galibi Trabzonspor'a gelince... Her zaman bahsettiğimiz isim olarak hücum zenginliği sahaya performans olarak özellikle ilk yarıda pek yansımadı. Ama iki takımı kıyasladığımızda Trabzonspor çok daha yakındı galibiyete. Hem kadrosu hem de oyun anlayışıyla. Kulübeden oyunu değiştirecek bir tek Yattara'yı kullandı Şenol Hoca. Büyük fark yaratmasa da, bir hareket getirdi Yattara... Engin'in inatçılığı ve Servet'in büyük hatasıyla ilk golü bulduktan sonra Jaja-Ceyhun değişikliği orta sahayı tutmak içindi. Uzatmalarda yine Engin'in getirdiği topta Umut ile ikinci golü bularak istedikleri üç puanı ve özledikleri liderliği aldılar.
Galatasaray golden sonra bulduğu tek beraberlik şansını Pino'nun büyük ıskasıyla kullanamadı. Son iki haftadaki iyi oyununa rağmen Pino'nun dünkü performansı "Galatasaray'ın oyuncusu mu?" tartışmalarını tekrar alevlendirebilir.
Bir ofsayt hatası dışında hakem Halis Özkahya'nın performansını da beğendim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA