Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Turu kolayladı

Beşiktaş bu kadar eksikle Porto'dan puanı nasıl aldı?
Bu Beşiktaş'ın, Porto'dan puanla dönmesi benim için sürpriz. Gerek eksikleri, gerek ligdeki oyun kalitesini düşündüğümüzde Porto gibi bir rakipten deplasmanda alınan puan, bir puan bile olsa çok önemli. Bu bir puan, Viyana'da CSKA Sofya'nın Rapid karşısındaki galibiyeti ile birleşince Beşiktaş adına bir üst turun garantisi olarak görünüyor artık.
Quaresma'sız puan almak bundan sonrası için takıma bir özgüven getirir mi?
Sanırım gelecek haftadan itibaren Quaresmalı bir BJK izleyeceğiz. Ama geçmiş dört maçı göz önünde bulundurduğumuzda Quaresma'nın eksikliğinin çok fark edildiği tartışılmaz. En önemli eksik de oyun yapısındaki öndeki üçlü organizasyonu oluşturamadı bir türlü Beşiktaş... Çünkü gerçek kanat oyuncusu olarak tek Quaresma var kadroda. Ne Holosko, ne Nihat, ne de zaman zaman kullanılan Tabata bu görevin altından Quaresma gibi kalkamıyor. Schuster'in bu oyun yapısında Quaresma gerçekten önemli bir faktör. Bu yüzden Quaresma'sız alınan puandan çok, bundan sonra onunla neler yapılacağına bakmak daha önemli.

GEREKSİZ BİR PENALTIYDI
Devredeki Tabata-Holosko değişikliği maçın en önemli hamlesi olarak gösterilebilir mi?
İlk yarıda çok etkisiz bir Tabata vardı. İkinci devrede Holosko'nun çok da önemli bir katkısı olmasa da, Tabata 45 dakika boyunca o kadar yetersizdi ki, Holosko'nun girişi artı bir değer yaratabildi. Beşiktaş bu puanı ikinci yarıdaki oyun yapısı ve futboluyla aldı.
Özelliklehaftalardır bekleneni yapamayan Nihat'ın harika golü gelecek adına önemli. Eğer bu gol sayesinde Nihat'ta lig ve Avrupa'da önümüzdeki maçlarda bir fark oluşabilirse elbette...
Hakan Arıkan'ın müdahalesi ve penaltı için yorumunuz nedir?
Bana göre penaltıydı. Ama Hakan'ın hareketi anlamında gereksiz bir penaltıydı. Hakan, rakibin koşusuna, daha doğrusu düşüşüne ayak uydursa penaltı pozisyonu oluşmazdı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA