Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Farklı iki performans

Beşiktaş için Manisaspor kupa maçının sonucu kadar merak edilen diğer şey de yeni transferler Simao ve Almeida'nın performanslarının ne olacağıydı. Beşiktaş'ın elindeki mevcut isimlere baktığımızda Schuster, Nobre'nin yanında Almeida'yı kullanarak çıkarabileceği en ofansif kadroyu sürdü sahaya. Böylesi bir kadroyla ilk yarı ve ikinci yarı birbirinden çok farklı iki performans sergiledi siyah-beyazlılar. Geriye düşmesine rağmen ilk yarı boyunca topa sahip olduğunda her an tehlikeli pozisyon yaratabilecek bir görüntü içindeydiler. Zaten böylesi bir oyun performansıyla skoru hemen 2-1'e getirdiler. Fakat ikinci yarı tamamen farklıydı. Aynı kadro sahadaydı ama çok daha kolay pozisyon verebilen ve hücumda da etkinliği olmayan bir Beşiktaş vardı. Ligin ikinci yarısı başlamadan belki çok erken bir öngörü olacak ama eğer Beşiktaş'a karşı etkili olmak istiyorsanız oyunu Beşiktaş'ın yarı sahasında oynamanız gerektiği düşüncesindeyim. Çünkü oyunu kendi yarı sahanızda kabul ederseniz Beşiktaş'ın şu andaki kadrosu ve oyun yapısıyla işini kolaylaştırmış olursunuz. O yüzden ikinci yarıda öne doğru oynamak isteyen Manisaspor bu anlamda çok daha etkili oldu.
Gelelim yeni transferlere... Simao da, Almeida da dün akşamki oyunda hiç ortaya çıkmadılar belki de... Ama oyuncuların temel özelliklerine baktığımızda Almeida'nın bu fizik görüntüsüne rağmen atletik özellikleri, Simao'nun da silik kalmasına rağmen top alışverişi ve birlikte oyunda becerisi ilerisi için bana göre olumlu işaretler verdi. Ben gerçi Simao'yu daha iyi bekliyordum ama yine de ilk maçı olması itibariyle gelecek için umudum kırılmış değil.

ERNST ÇOK GEÇ GİRDİ
Dün akşamki oyun 2-1'e geldiğinde eğer Schuster yorulmuş Quaresma ya da Simao'dan biriyle Ernst değişikliğine daha önce gitseydi oyunu daha erken kontrol altına alabilirdi. Bence Ernst'in oyuna girmesi geç kalınmış bir değişiklikti. Beşiktaş için ligin ikinci yarısına doğru baktığımızda Almeida yerine Bobo'nun girdiği bir oyunda en azından hücum anlamında nasıl bir kadro zenginliği olduğunu görüyoruz. Çünkü Beşiktaş için lige tutunmanın tek yolu bütün maçları kazanmaktan geçiyor. Bu anlamda da böylesi bir hücum zenginliği Beşiktaş için çok önemli bir artı puan... Bu kadronun ligde ne yapacağını gerçekten ben de çok merak ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA