Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Eleştiri sırası onda

Beşiktaş için Avrupa Ligi başka bir kulvar başka bir heyecandı. Ligde gittikçe uzaklaşılan hedeften sonra başarmak için tek yer Avrupa Ligi'ydi. Beşiktaş oyuna ligde alıştığımız önde basan tempo yapan bir oyun anlayışıyla başlamadı. Topa sahip olup daha kontrollü oynama düşüncesindeydi. Dinamo Kiev de rakibi kendi yarı sahasında karşılayan, topun arkasına geçmiş, savunmayı kendi sahasında başlayan oyun yapısındaydı. Burada Beşiktaş'tan istenen ve beklenen becerili ve yaratıcı oyuncularıyla ya birebirlerde üstünlük sağlamak ya da kanatlardan savunmanın arkasına geçip etkili olabilmesiydi. Maalesef bu iki hücum aksiyonunu da dün akşam Beşiktaş yapamadı. Kadro yapısına baktığımızda da orta sahayı Marco ver Ernst ile tutup, Guti'yi öne doğru çıkarmayı çalışıyorlardı. Nobre'nin nerede oynadığını ve ne yapmak istediğini ise ben bir türlü anlayamadım. Özellikle bu seviyedeki oyunlarda Nobre'yi böyle kullanmak akıllıca değil. Bu düzeydeki maçlarda öncelikle sağlam bir orta saha yapınız olmalı. Ondan sonra hücum etmeyi düşünmelisiniz.
Geçmiş maçlarda başarısız olmasına rağmen Beşiktaş'ın önceliği hücumda pozisyon zenginliğine veren oyun felsefesini desteklemiştik. Burada eleştirdiğimiz nokta ise top rakibe geçtiğinde oluşturmadığı savunma anlayışıydı. Dün ise hücumda üretkenlik de yoktu, savunma ise hala çok yetersiz bir görüntü çizmeye devam etti.

KİEV'DE TUR İMKANSIZ GİBİ
Mağlubiyete direnen ve etkili olmaya çalışan Quaresma idi o da gitti saçmasapan bir kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Eğer "Üst düzey futbolcuyum" diyorsanız, bu herkes için geçerli; stresle başa çıkmayı bilmelisiniz. Artık Beşiktaş'ın rövanşta da Kiev'de de işi çok zor, imkansız gibi... Beşiktaş'ın yediği gollere baktığımızda; duran toplarda ilk topa vuran siz olmalısınız futbolda.Onsekiz içinde ikinci olmak, sonuncu olmak demektir ve sonucunda da böyle goller yemek demektir.
Evet, bugüne kadar Beşiktaş'ın oyununun savunma yönünü eleştirmiştik. Ama artık oyunu değil, oynat(amay)anı eleştirmenin zamanı geldi.
Yani Schuster'i...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA