Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Ve sezonun bitişi

Açıkçası Galatasaray için bence sezonun en önemli maçında tribünlerin dolu olmaması hepimize 'acaba neden?' diye sordurdu. Galatasaray taraftarının en önemli maç olmasına rağmen ümidi yok muydu? Sonuç belki onları haklı çıkardı ama sahaya bakınca ilk yarı dengede giden bir oyun ve Galatasaray'ın bulduğu 2-3 pozisyon vardı. İkinci yarının başından itibaren 4-3-3'ten 4-1-4-1'e dönen Galatasaray tempoyu da artırarak önemli bir baskı kurdu. Pozisyon belki yoktu ama bütün oyunu Gaziantep'in sahasına yıkan ve zorlayan bir Galatasaray vardı. Ama aynı şekilde buna cevap verebilen savunma anlayışlı bir Gaziantep'le karşı karşıyaydılar. Gerçekten futbol anlamında zevkli bir 45 dakika izledik. Belki kalite yoktu ama oyun temposu bize bu zevki verdi. Galatasaray Pino ve Yekta gibi hücum silahlarını da kullandı ama bir türlü skoru bulamadı.
Bütün bunları anlatıyoruz ama 90+1'deki Servet'in pozisyonu gol olsa bütün bunları bir tarafa atabilir ve Galatasaray turu yakalayabilirdi. Futbol böyle bir oyun işte... Bazen anlar bütün kaderinizi belirleyebiliyor.
Servet'inki de öyle bir pozisyondu.

AYHAN'A YAPILAN YANLIŞ
Ayhan-Yekta değişikliğinde Ayhan'a yapılan protesto beni gerçekten çok üzdü. Evet takım başarısız olabilir, hatta bütün bir sene de kaybedilebilir ama taraftarın geçmişteki emekleri hiçe sayıp bunu bir oyuncu üzerinden göstermesi hiç de adaletli değil.
Dün akşam turu geçen taraf Gaziantep'in futboluna baktığımızda belki hiç oyunu ele geçiren, oynayan taraf değildi ama Galatasaray'ın tempolu baskısına direnebilen ve oyunu dengede tutabilen bir anlayışları vardı. Gaziantep'in kadrosu bu sene kupayı kazanma anlamında iddialı. Değişen lig trendimizi de düşünürsek gelecek yıl sezonun en önemli takımlarından biri olmaya aday. Elden kupa da kaçtıktan sonra artık sezon sonunu getirmek çok zor Galatasaray için. Kulüp kendi içinde bir takım sorgulamalara gidecektir. Cüneyt Çakır'a gelince Beşiktaş-Fenerbahçe derbisindeki yetersiz performansından sonra rahatlamış ve kendine gelmiş gibiydi.
Ben dün akşam Çakır'ı beğendim. Bu da Türk futbolu için çok önemli.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA