Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Kenardan gelenler

Nihayet lig başladı. Bütün futbolseverlere heyecanlı ve keyifli bir sezon diliyorum...
Sezonun ilk maçında, ne skor ne oyun olarak Beşiktaş'ın istedikleri oldu. İlk 11'de geçen seneden farklı olarak sadece Egemen ve Veli var. Veli'nin birşeyler yapmak çabasında mücadeleci oyunu ama beceri anlamında yetersizliği; Egemen'in de o bildiğimiz savaşçı ruhu ama pozisyon almadaki yanlışları vardı. Tıpkı ikinci golde olduğu gibi. Beşiktaş, Fernandes- Necip-Veli orta sahası ile kendine büyük hedefler belirleyemez. Necip de Fernandes de mücadele etmeye çalışıyorlar ama yaratıcılıktan öylesine uzaklar ki, oyunu öne doğru anlamlı bir şekilde taşıyamıyorlar. Özellikle ilk yarıda Eskişehirspor'un pozisyon oluşturmada Beşiktaş'a göre net bir üstünlüğü vardı. İkinci yarıda oyun önce dengelendi, son 15 dakikada geniş alanlara yayıldıkça pozisyonlar oluştu.
Skoru ikinci yarıda oyuna giren futbolcuların performansı belirledi. Mustafa Pektemek nasıl oyuna hiçbirşey katmadıysa, Batuhan'ın ve özellikle Tello'nun katkıları Eskişehir'in maçı alıp götürmesindeki faktörlerdi.

İŞLER İYİ BAŞLAMADI
Beşiktaş'ın öndeki ideal üçlüsü geçen seneyle aynı: Simao-Almeida- Quaresma... Beşiktaşlılar bu üçlüden çok şey bekliyor ama başlangıç performansıyla hayal edilenin çok uzağındalar. Özellikle Quaresma'nın etkisiz performansı, Simao ve Almeida'nın da ortalama oyunları Beşiktaş'ın önde pozisyon üretememesinin nedenlerindendi. Kulübede de bu üçlüye alternatif isim gözükmüyor açıkçası. İlk maçta sergilenen kötü futbol bakalım bütün sezon boyunca neler getirecek. Beşiktaş için işler hiç de iyi başlamadı açıkçası.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA