Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Zirveye yapıştı

Dün akşam ilk yarıda gole kadarki bölümde bir denge oyunu varken Beşiktaş'ın attığı golden sonra daha çok çabuk atakları tercih edip pozisyon bulma çabası içinde bir Beşiktaş vardı.
İkinci yarıda ise her iki takım için de orta sahaların çabuk geçildiği ve pozisyonların bulunduğunu gördük. Bu geniş alanda oynanan oyunda özellikle Orduspor'un oyun anlayışının Culio, Stancu ve Fatih üçlüsünü de düşündüğümüzde daha çok önde oynama eğiliminde olması gerekiyordu. Çünkü Orduspor'un kadro yapısının oyunu tutmaktan çok önde forse edecek bir yapıda olduğunu düşünüyorum. Orta sahanın bu kadar kolay geçilmesine Beşiktaş tarafından baktığımızda ise Carvalhal bu durumun Necip'ten kaynaklandığını düşünmüş olmalı ki, İbrahim Toraman değişikliğine gitti. Bu değişikliğin ise ne kadar çözüm olduğu tartışılır.
Antalya'daki oyunda bir kez daha gördük ki özellikle ikinci yarıda zaman zaman pozisyon verseler de Hilbert, Egemen, Sivok ve İsmail, Beşiktaş'ın en ideal savunma dörtlüsü. Dün önlerinde oynayan Necip'in zaman zaman aksaması onların da pozisyon vermesine neden oldu.

PEKTEMEK 11'DE OLMALIYDI
Dünkü oyunda orta sahada ise en çok Fernandes'i beğendim. Belki çok çabuk değil ama kaliteli işler yaptı. Özellikle duran toplardaki servisleri etkiliydi. Maçı da belirleyen böylesine bir yan atışta Ernst'in vuruşu oldu. Zaten Ernst böyle toplarda becerikli işler yapabiliyor. Önümüzdeki 10 günlük süreye baktığımızda Avrupa Kupası'nı da katarsak çok sıkışık bir maç trafiği var. Bu açıdan bakınca Carvalhal eldeki kadroyu optimum şekilde kullanılmak zorunda. Ama Quaresma ve Simao'nun oynamadığı bu kadroda Mustafa Pektemek'in şans bulamaması bana enteresan geldi. Pektemek tercihinin doğru olacağını düşünmüştüm. Bu sıkışık dönemde Carvalhal'ın Pektemek'i daha çok kullanması gerektiğini düşünüyorum. Bence Beşiktaş'ın buna ihtiyacı var. Son olarak Beşiktaş'ın kendi sahasında olarak değerlendireceğimiz bu maçta 3 puan çıkarması siyah-beyazlıları 24 puana taşıdı ki bu da yukarı sıralara yapışması açısından önemli bir dönemeçti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA