Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Carvalhal doğru yolda

Carlos Carvalhal Beşiktaş'ta şu ana kadar çok başarılı bir çizgi yakaladı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Carlos Carvalhal, sezon başında farklı bir sistemle başlayıp zaman içinde bence doğru bir anlayışa giderek başarılı bir çizgi yakaladı. Özellikle son 5-6 haftayı kıstas aldığımızda Hilbert, Sivok, Egemen ve İsmail ile savunma dörtlüsünü oturttu.
Orta saha güvencesini oluşturup daha gezgin bir Quaresma ile bu periyotta tam da istenileni veremeyen bir Almeida olmasına rağmen, zaman zaman da Mustafa Pektemek'i kullanarak başarılı ve gerçekçi bir oyun yapısı ortayı çıkarttı.
Ricardo Quaresma yaklaşık bir ay forma giyemeyecek. Özellikle son dönemde çok formdaydı. Beşiktaş Quaresma'nın eksikliğini hisseder mi?
Ricardo Quaresma'nın sakatlığı eğer ligin ilk haftalarında olsaydı takımı pek de etkilenmeyecekti. Ancak, son haftalarda yakaladığı formu ve gol karnesini düşündüğümüzde Beşiktaş için çok önemli bir kayıp. Son oynadığı maçlarda alınan galibiyetlerde en büyük pay sahibi olan isimlerden biri. Özelikle hücum anlayışı anlamında sıkıştığı oyunlarda bireysel becerileriyle Quaresma gerçekten fark yaratıyordu.

PEKTEMEK ÖNEMLİ BİR OYUNCU
Mustafa Pektemek sizce her maçta 11'de oynamalı mı?
Mustafa Pektemek her maçta ilk 11 oynamasa bile sıkışık maç trafiğinde verimli olarak kullanılabilecek önemli bir oyuncu. Şans bulduğu takdirde ilerleyen haftalarda çok daha etkili bir Mustafa Pektemek izleyebiliriz. Çünkü önemli özellikleri olan bir oyuncu.
Fernandes uzun bir aradan sonra kadroyu girdi. Beşiktaş'a katkısını nasıl görüyorsunuz?
Zaman zaman bazı oyuncuları dinlendirmek çok faydalı olabiliyor. Carlos Carvalhal'ın Fernandes'e yaptığı gibi. Çünkü son 3-4 maçlık seride Beşiktaş orta sahasının en etkili ismi Fernandes. Tabii bu performansın sürdürülebilir olması da ayrı bir konu. Çünkü takımınıza gerçek bir katkı devamlılıktan geçer.
Trabzonspor-Galatasaray derbisinden nasıl bir sonuç çıkabilir?
İki takımın da son maçlarına baktığımızda çok etkili bir Galatasaray, özellikle hücum zenginliği bakımından pasif bir Trabzonspor gördük. Fakat bu maçların farklı kulvarlarda oynanmış olması derbi için bir ölçü oluşturmaz. Trabzonspor'un da kendi saha avantajını düşünürsek tempolu ve gollü bir oyun olması muhtemel. Bugün keyifli bir karşılaşma izleyeceğimizi düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA