Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Dengeyi kırmızı bozdu

İlk yarının son 6 haftasının mükemmel performanslı takımı, ilk yarının lideri Galatasaray'ın sezonun açılış maçını kaybettiği İstanbul Belediye karşısında nasıl oynayacağı merak konusuydu. Belediye'nin oyun yapısı özellikle büyük takımlara karşı maçlar için uygun. Dün de kırmızı karta kadarki bölüme baktığımızda Belediye için işler hiç de kötü gitmiyordu. İlk golü Galatasaray bulmuştu. Geçtiğimiz maçlarda skor avantajı yakaladığında oyunu ele alan ve maçı pas oyununa çevirebilen Galatasaray'ı dün Belediye'ye karşı göremedik. Melo'suz bir Galatasaray orta sahası, böylesine bir denge oyuncusunun yokluğunda özellikle top rakipteyken ilk yarı boyunca istediği direnci oluşturamadı.
İşler dengede giderken oyun anı değişkenleri diyebileceğimiz faktörler tıpkı dün akşamki gibi çok belirleyici olabiliyor. Yani bir kırmızı kart, 10 kişi kalış ve oyunun bitişi dünkü maçın Belediye adına özetiydi.
11'e 10 avantajınız varsa, oyunda bunu rakibe hissettirebilmek için ya tempoyu arttıracaksınız ya da oyunu geniş alanda oynamalısınız. Galatasaray da ikinci yarının başında tempoyu arttırıp çok kısa sürede tekrar öne geçti. Böyle de olunca oyunun resmi tamamen değişti.

PLAY-OFF İÇİN EN AVANTAJLI TAKIM

İstanbul Belediye'nin skoru korumaya oynamak yerine eksik adamla gol yapmak zorunda olduğu bir anlayışa dönmesi oyunu çok farklı yerlere getirdi ve 4-1'lik skor ortaya çıktı.
Galatasaray'da öne çıkan isimlerin başında özellikle bireysel başarı açısından iki tane uzaktan vuruş golüyle Emre Çolak'ı ilk sıraya koyabiliriz. Ama hala o bölge için performansını yeterli bulmadığımı da belirteyim. Bir de, ilk yarının istikrarlı ismi Selçuk... Dün de mükemmel bir vuruş tekniğiyle farkı getiren oyuncu oldu.
İlk yarı performansını ikinci yarının başına da taşıyan Galatasaray bu ligin play-off'a kadar bölümünü önde bitirme açısından en avantajlı takım gözüküyor. Eboue'nin gidişinden çok etkilenecek mi? İyileşen bir Sabri bu sorunu giderecektir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA