Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Tebriği hak ettiler

NİHAYET bu sezon çok konuştuğumuz ligimizin ilk yarısının sonuna geldik. 17 maçın sonuna baktığımızda dün gece aldığı galibiyetle ilk yarıyı lider tamamlayan takım Galatasaray oldu. Eğer dün geceki oyundan konuşmak gerekirse, oyun felsefesinde olduğu gibi maçın başında tempo ve önde baskı ile oynamak isteyen bir Galatasaray vardı.
Ancak Manisaspor'un da bu baskıya karşı direnci ve onların da önde basma anlayışı ilk 20 dakikalık bölümde Galatasaray'ın istediklerini yapmasını engelledi. Böyle olunca da oyunu domine etme düşüncesinde olan Galatasaray hücumda mecburen çabuk ataklara dönmek zorunda kaldı. İlk yarı boyunca ilk dakikada Manisaspor'un direkten dönen ve son dakikada Emre Çolak'ın bulduğu pozisyondan başka hücum anlamında rakip kalede gol girişimlerinde etkin olamadı.
İkinci yarıda ise oyunu biraz daha ele alan bir Galatasaray vardı. Ki Manisaspor da 10 kişi kalınca bunu çok daha rahat yapabildi sarı-kırmızılılar. Maçı çözen ve skoru bilen ise oynanan oyundan çok vuruş becerisi ile Selçuk'tu... Gerçekten harika bir duran top golü buldu.Galatasaray öne geçip, Baros da çıktıktan sonra oyunu 4-4-2'den çıkıp 4-1-4-1'e çevirdi ve yine pas oyununa döndü. Belki skoru arttıramadı ama topa daha rahat sahip olup, oyunu istediği gibi götürdü.

EBOUE'DEN MÜTHİŞ KATKI
Dün futbol adına çok kaliteli işler yoktu ama her iki takım da isteyen, araştıran ve mücadele eden bir anlayıştaydı. Eboue'yi dün gece çok beğendim. Bir sağ bekin bu kadar hücum aksiyonu içinde olması Galatasaray için çok önemli bir artı...
Melo'nun (biraz da kontrol edebilirse) hırsı Riera ve Engin'in girdikten sonra oyuna katkıları, çok becerili işler yapamasa da dün Elmander'in böylesine arzulu oluşu Galatasaray için olumlu resimlerdi geleceğe dönük olarak.
Devre arasında ne gibi transferler olacak bilemiyorum Galatasaray cephesinde ama ihtiyacı olan belirli bölgelere takviye yapabilirse, gerçekten bayağı iyi bir takım olma yolunda sarı-kırmızılılar... Bu yeni kurulan kadronun ilk yarı performansı ve liderlik için de Fatih hocayı ve futbolcuları tebrik ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA