Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Galatasaray'ın vasatı bile yetti

Fenerbahçe ve Trabzonspor'a karşı iki maçtaki parlak futbol ve galibiyetten sonra yine kazandı Galatasaray... Dün akşamki maçta önceki ikisinde olduğu gibi önde basarak, tempoyla başlamadı sarı-kırmızılılar ama yine takım savunmasını öne çıkarıp, yine çok az pozisyon verip, ürettiği pozisyonlarla üç puanı almasını bildi.
Takım düzenine baktığımızda 4-4-2 desek de, Melo'nun savunmanın içine girmesiyle 4-1-3-2 şeklini alıyordu Galatasaray... Bu düzen Elmander'in çıkıp Engin'in girip 4-1- 4-1'e geçmelerine kadar devam etti. Galatasaray, genelde skoru bulduktan sonra, özellikle ikiyi bulduktan sonra maçı pas oyunu şekline çevirip tempoyu düşürmeye çalışıyor. Oyun felsefeleri bu. Dün de yaptıkları buydu.
Bireysel olarak baktığımızda; aslında vasatı aşan oyuncu yoktu Galatasaray'da... Bir gol, bir asist yapan Baros'u en etkili oyuncu olarak söyleyebiliriz. Hepimiz genç oyuncuların öne çıkmasını istiyoruz; destekliyoruz. Galatasaray'da bu tanıma uyan Emre Çolak vasatı geçemedi. Hala o bölgede istenilen performansı verecek bir oyuncu bulamadı bence Fatih Hoca... Selçuk İnan oyunun hep içindeydi.

CİMBOM UMUT VERİYOR
Orduspor'a gelince... Önde oynama istekleri vardı ama bence Fatih Tekke'nin de yokluğu topu oralara kadar getirip etkili olamayışlarına, pozisyon üretememelerine yol açtı.
Galatasaray'da asıl başarı savunma dörtlüsünden ziyade, takım savunmasının, oyun disiplininin oturmuş olmasında. En az gol yiyen takım olmaları da bunun matematiksel göstergesi. Fenerbahçe derbisi, Trabzon ve Ordu deplasmanları... Bunları 9 puanla geçmek, ciddi bir Galatasaray performansını ortaya koyuyor. Sarı-kırmızılıların ilk yarı biterkenki bu resmi onlar adına çok güzel. İkinci yarı için de umut verici...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA