Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Normal sonuç

Beşiktaş'ın sıkışık maç trafiği ve temposunda Avrupa Ligi'ni göze aldığımızda oynamak gerçekten kolay değil... Kadronuz geniş diye düşünebilirsiniz ama belli bir yapıyı da oturtmak için aynı oyuncularla da oynamak zorundasınız. Beşiktaş'ın dün akşamki 11'ine baktığımızda son maçlardaki kadrosuna yakın bir kadro vardı sahada. Çok fazla oyuncu değişikliğine gitmediler.
Bir kere Beşiktaş Hilbert, Egemen, Sivok, İsmail ile ideal savunma dörtlüsünü oturttu diyebiliriz. Defansın oturması çok önemli çünkü savunma anlayışında devamlılık ve birliktelik takım için çok olumlu bir gelişme.
İlk yarı iki takımın da geniş alanda oynadığı ve gol pozisyonu ürettiği dengede bir periyoda sahne oldu. İstanbul BŞB takımının oyundaki en önemli avantajı birlikte ve mesafeleri koruyarak oynaması. Dünkü görüntüsünde bundan biraz uzaktaydı açıkçası. Bu sebeple orta sahayı zaman zaman Beşiktaş'ın kullanmasına izin vermek zorunda kaldılar. Fernandes son haftalarda Beşiktaş'ın orta sahasında iki özelliğiyle öne çıkıyor. Oyunu öne doğru taşımada Beşiktaş'ın orta sahadaki faktörü olarak ve duran toplardaki etkili servisleri göze çarpıyor. Gerçekten yan topları ve kornerleri çok iyi kullanıyor Fernandes. Nitekim Beşiktaş'ın bulduğu gol de böyle bir kornerden geldi. Gerçi defans ve kaleci hatası vardı ama yine de etkili bir duran toptu.

ZİRVEDEN KOPMAMAK ÖNEMLİ

Beşiktaş'ın öndeki üçlüsüne baktığımızda da Almeida'nın hala golcülük anlamında bir fark yaratamadığını görüyoruz. Mustafa'nın oynadığı bölge de onun çok da sevdiği ve istediği yer değil. Gerçi değişerek oynadılar ama Mustafa'nın istediği yer Almeida'nın pozisyonu. İstekli, mücadeleci bir Veli var ama onun da beceri performansı yeterli olmuyor.
Dün haftalardır kazanan, ligde puan toplama anlamında çok iyi performans gösteren Beşiktaş'ın puan kaybettiğini gördük. Bunlar tabii ki lig macerasında olabilecek kayıplar. Play-off sisteminde önemli olan yukarılardan kopmadan ilk dörde kalabilmek. Şampiyonluk bu yoldan geçiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA