Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Kalite eksikliği

Hafta içinde Stoke City ile üst düzey bir maç yapan Beşiktaş'ın yorgunluğu, karşılaşmanın daha başında kendini gösteriyordu. Özellikle gole kadar hatta ilk yarının tamamında her iki takım da tempodan uzak ve keyifsiz bir maç çıkardı. Beşiktaş son maçından 2 farklı isimle sahaya çıktı. Savunmada Sivok yerine Sidnei ileri uçta Almeida'nın yerine Mustafa Pektemek'le başladılar. Uzun haftalardır oturmuş bir savunma dörtlüsünden bahsediyoruz Beşiktaş için. Bir oyuncu bile değişince defansın nasıl zaaflar verebildiğini gördük. Bu anlamda Egemen-Sidnei uyumsuzluğundan bahsedebiliriz. Beşiktaş göbek diye tabir ettiğimiz savunmanın merkezinden çok kolay pozisyonlar verdi.
Orta sahada Fernandes sahne alamadığı zamanlar hücum anlamında üretkenliği çok azalıyor Beşiktaş'ın. Oyun orta sahada şekil bulamıyor. Dün akşam aynen bunlar yaşandı. Öndeki üçlüye baktığımızdaysa ligin başında hayal edilen isimlerden bir kişi bile yoktu dün.
Bir de Holosko'dan bahsetmek istiyorum. Çok iyi niyetli de olsa performans anlamında istediğini alamıyor Beşiktaş Holosko'dan. Beşiktaş'taki misyonunun tamamlamak üzere. Süratli diyoruz ama sahada buna karşılık veremiyor. Mustafa Pektemek'in de bu oyun içinde vasatı aştığını söyleyebilmek çok zor.

HOLOSKO BİR ŞEY VEREMİYOR
Oyun 1-0'a geldikten sonra başlayan ikinci yarıda ise temponun yükseldiğini, orta sahaların ortadan kalktığını yani her iki takımın da orta sahada direnç görmeden gidebildikleri mücadeleler izledik. Farkı ikiye çıkarmak isteyen Samsun ile beraberliği arayan Beşiktaş vardı. Her ikisi de bu fırsatları yakaladı ancak Beşiktaş bir penaltıyla eşitliği yakaladı.
Geri kalan bölümdeyse her iki takım da maçı çevirebilecek birer pozisyon buldu. Ama oyun bütünündeki kalite eksikliği final pasları ve son vuruşlarda kendini gösterdiği için skor değişmedi. Samsunspor için de en çok göze batan durum yabancı oyuncularının yeterli olmayışı.
Futbol dışı olayları çok konuştuğumuz ligimizde ilk devrenin artık sonuna geliyoruz. Son haftaya girerken baktığımızda yukarıdaki takımların (Eskişehir'in sürpriz olduğunu düşünürsek) beklenen bir sıralamada olduğunu söyleyebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA