Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Skoru bulmak yetmez

İklim ve buna bağlı olarak saha şartları oyunun nasıl oynanacağını belirliyor bu dönemde. Dün akşam özellikle ilk yarıda bu tip şartlar vardı. Böylesine bir ortamın ev sahibi Sivas'ın avantajı olduğu düşüncesindeyken Sivasspor'un çok önünde olan bir Beşiktaş vardı ilk yarıda sahada. Pozisyon vermeden mücadele ettiler, pozisyon buldular ve skoru 1-0'a getirdiler. Buna performansıyla etken olan oyuncular vardı. Mustafa Pektemek'in ideal santrfor düşüncesiyle topun önde kalmasını sağlaması (ikinci yarı hiç gözükmese de), Fernandes'in etkili oyunu, Necip'ten çok da görmediğimiz öne doğru oyunu ve takım halinde mücadeleden düşmeyen Beşiktaş, böylesine bir ilk yarının oynanmasını sağladı. Eğer bu farkı yakalamayıp skoru artıramazsanız oyunun resmini de değiştiremiyorsunuz. Böyle de olunca ikinci yarı oyuna tutunan ve beraberlik golünü arayan bir Sivasspor ortaya çıktı. Özellikle son yarım saatte etkili oynadılar. Beklenenin aksine kar durmuş, Sivas daha etkili olmaya başlamıştı. Sonunda da Erman'ın sağ ayağıyla yaptığı beklenmedik ve mükemmel vuruşuyla beraberliği yakaladılar.

BEKLER ZAFİYET YARATTI
Üzerinde durulması gereken oyunculardan da bahsetmek istiyorum. Özellikle Holosko. Geçen hafta Fenerbahçe maçı dün de Sivas. Bu oyun anlayışında fark yaratamazsa nerede fark yaratacak. Geniş alanların olduğu, koşu özelliğini kullanabileceği bir ortamda yine etkisiz bir Holosko vardı dün. Artık Beşiktaş'taki misyonunun tamamlamış gibi görünüyor.
Diğer bir faktör de Beşiktaş'ın defansif direncini oyunun sonuna kadar sürdüremeyişiydi. Bu alanda değişiklikler yapıldı ama kenar beklerinde oluşan zafiyet giderilemedi.
Beşiktaş'ın son 4 maçta aldığı bir puanlık performans play-off yarışında yukarıdan kopmamak açısından çok da parlak görünmüyor. Bir de Avrupa Ligi işin içine girince ligin başında iyi olduğunu söylediğimiz Beşiktaş için ligin sonuna doğru 'acabalar' oluşuyor.

144
Sivasspor evinde 144 gündür yenilmiyor. Yiğido, sahasında en son ligin 2. haftasında 18 Eylül 2011'de Eskişehirspor'a 4-0 mağlup olmuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA