Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEHMET TEZKAN

Herkes kazandı, Denktaş kaybetti

BEKLENEN oldu.. Türkler yüzde 65 oranında 'evet', Rumlar yüzde 75 oranında 'hayır' dedi..
Peki kim kazandı, kim kaybetti? Ankara kazandı.. Çünkü artık kimse, Kıbrıs'ı bahane ederek Türkiye'nin AB yolunu tıkayamaz.. O defter kapandı..
Rumlar kazandı.. Egemen devletlerine son vererek AB'ye girmek istemiyorlardı.. Türklerle bir araya gelmek gibi bir niyetleri de yoktu.. Zenginliklerini paylaşmak istemiyorlardı.. Bu gerçekleşti.. Rum tarafı sancılı da olsa, başları da ağrısa, artık AB üyesi..
Papadopulos kazandı.. Çünkü halkı, izlediği politikayı hayır oylarıyla destekledi.. Arkasında büyük bir halk kitlesi olduğunu bir kez daha gördü.. Liderliği onaylandı..
KKTC kazandı.. Rumlar Ada'yı fiilen bölünce, ister istemez KKTC'nin varlığı da onaylandı.. Ayrı bir devlet olduğu, Rumlar tarafından tescil edildi.. Ambargo da kalkarsa, Lefkoşa'nın eli bir hayli güçlenir.. Ekonomik yardımlarla dört-beş yıl içinde Rum Kesimi'yle ekonomik olarak boy ölçüşür bir seviyeye gelebilir.. En azından aradaki büyük uçurum kapanır.. Birleşmiş Milletler de, AB de, ABD'de ortaya koydukları planı destekleyen KKTC'yi artık cezalandıramaz..
KKTC'deki evetçiler kazandı.. Evet oyu verenler dünya ile bağlantı kurmak istiyordu.. Gençler geleceklerini görmek istiyordu.. AB ile bütünleşmek istiyordu.. Bunun ilk adımı atıldı..
Gerisi gelecektir.. Evet oyu verenler KKTC'nin yeni rotasını çizdi..
KKTC'deki hayırcılar da kazandı.. Hayır oyu verenler Ada'daki statükonun devam etmesini istiyordu.. 30 yıldır oturdukları evleri, toprakları geri vermeyi içlerine sindiremiyorlardı.. Hele hele Rumlarla bir araya gelmek onlar için ölüm demekti.. 1974 öncesinin kötü anılarını silemeyen yaşlı kesim de referandumdan kazançlı çıktı.. Çünkü Rumlar Annan planını rafa kaldırarak Türk tarafındaki 'hayırcıların' endişelerini ortadan kaldırdı..
Peki herkes kazandıysa, herkesin istediği olduysa kim kaybetti?
KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş.. Bir tek o kaybetti.. Evet oyu verenleri 'vatan haini' ilan etti ama kendi halkı onu dinlemedi; evet dedi.. Artık o halkı temsil etme yetkisi böylece ortadan kalktı.. Siyahla beyaz kadar net bir şekilde kendi halkıyla ters düştü..
Bundan sonra evet oylarını arkasına alarak uluslararası platformlarda KKTC'nin haklarını arayabilir mi? Evet oylarına sığınarak yeni politikalar üretebilir mi? Yeni taleplerde bulunabilir mi?
Hayır..
Görevi bırakmaktan başka atacağı tek adım yok..
Direnir mi?
Direnecek .. İstifa etmeyeceğini açıkladı.. Sonuçtan memnun olduğunu ilan etti.. Peki seçmenin yüzde 65'i hainse o hainlerle bir arada nasıl yaşayacak? Denktaş, görevinde kalırsa KKTC işte o zaman kaybeder.. Avantajlı durumu Denktaş'la yeniden dezavantaja dönüşebilir..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA