Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Komşu kolayladı: 1-1

Turnuvanın sürpriz ekibi karşısında Morientes ile öne geçen İspanya, 90 dakika dünyaları kaçırdı. Charisteas'ın golüyle beraberliği bulan Yunanistan'a Rusya maçında 1 puan yetiyor

Portekiz'in turnuvaya damgasını vuran sıcağında iki Akdeniz ekibi karşılaştı. Yunanistan, açılış maçında evsahibi Portekiz'i yenmeyi başarmış, favorilerden İspanya'da Rusya'yı devirmişti. Kazanan çeyrek finali garantileyecekti. Soldan Vicente patentli ataklarda Raul ve Morientes ile gol arayan İspanya, karşısında Otto Rehhagel'in Alman disipliniyle mücadele eden bir rakip buldu. Yine de 20. dakikadan sonra baskısını iyice arttıran İspanya'yı Yunanistan ancak çok sert müdahalelerle sindirme çabası içine girdi. Fakat 28. dakikada Raul'un akıl dolu topuk pasıyla buluşan Morientes, nefis bir plaseyle takımını öne geçirdi: 1-0. Golden sonra da Yunanistan'ın sert oyunu sürünce hakem Michel sarı kartlarını cömertçe kullandı.

Joaquin yetmedi
İkinci yarının hemen başlarında 47 ve 53. dakikalarda Zagorakis'in uzaktan sert şutlarla kaleyi yoklaması Yunanistan'ın bu devrede daha fazla hücum anlayışı içinde oynayacağının işaretiydi. İspanya ise ikinci yarıda Etxeberria'nın yerine giren genç Joaquin'in sağ kanatta domine ettiği ataklarla tehlikeli oluyor, ama onun getirdiği topları forvetler bir türlü kaleye sokamıyordu. 64'te Tsartas'ın muhteşem sol ayağıyla gönderdiği topla buluşan Werder'in forveti Charisteas Casillas'ı avladı: 1-1. Golden sonra da Joaquin ile etkili olmaya çalışan İspanya galibiyeti bulamazken, Dünya Kupası elemelerinde aynı grupta yer aldığımız Yunanistan, çeyrek final için büyük bir avantaj sağladı ve bize de 8 Eylül'deki karşılaşma öncesinde gözdağı verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA