Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kurtuluş Formülü

Hedefler arasında, Florya'nın uzun süreli kiralanması, Riva projesinin hayata geçirilmesi var. Metin Oktay Tesisleri, satılır ya da kiralanırsa takım Küçükçekmece'ye taşınacak

Son yıllarda sürekli olarak mali krizlerle gündemde olan G.Saray yönetimi sıkıntıdan kurtulmanın yollarını arıyor. Bu doğrultuda proje üstüne proje üreten yönetimde özellikle Florya Tesisleri üzerine yoğunlaşılmış durumda. Kulüp, dörtte birinin mülkiyetine sahip olduğu arazinin tamamını alabilmek için girişimlerini sürdürüyor. Florya için bir kaç seçenek var. Öncelikle bu 'çok değerli' arazinin taliplerinin sayısı oldukça fazla. Ayrıca kulübün buraya müteahhit firmalar aracılığı ile villalar yapıp satması da bir başka seçenek. İş merkezi de alternatifler arasında. Bunların hiçbiri olmazsa tesislerin uzun süreli olarak kiralanması da gündemde.

Küçükçekmece'ye nakil
G.Saray kulübü Florya'dan ayrılması halinde, Küçükçekmece'de bulunan araziye taşınmanın planlarını yapıyor. Yönetim bu araziye İtalya'nın Milan Kulübü'nün 'Milanella' adını verdiği tesislerin bir benzerini yapmayı planlıyor. Küçükçekmece'deki arazinin düz yapısı, spor tesisi yapılmasını kolaylaştırıyor. Ayrıca hem havaalanına hem de çoğunluğu Florya, Yeşilköy gibi yerlerde oturan futbolcuların evlerine yakınlığı açısından da Küçükçekmece'ye yapılacak bir tesis, hiçbir açıdan sorun yaratmayacak. Ancak, bu araziye tesis yapabilmek için, Büşükşehir Belediyesi'nin 15 Temmuz'da alacağı karar belirleyici olacak.

Riva'dan para yağacak
Sarı-kırmızılı kulüp, Florya gibi Riva'daki arazisini de ciddi gelir elde edecek şekilde değerlendirmenin yollarını arıyor. Bu bölgede G.Saray'ın 1100 dönüm arazi var. İnşaat yapabilme izni de geçtiğimiz günlerde yönetimin girişimleriyle yüzde 13'ten yüzde 20'ye çıkarıldı. Yönetimin açıklamasına göre G.Saray kulübü burada küçük bir kasaba kuracak. Kompleks içinde otel, sağlık üniteleri, villalar, yüzme havuzları, spor salonu, binicilik parkuru, orman içi yürüyüş alanları olacak. Kulüp, bir müteahhit firma ile yapacağı projeden 300 milyon dolar gelir bekliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA