Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Çevir kazı yanmasın

Başkan Aziz Yıldırım, F.Bahçe tarihine özellikle tesisleşme ve kurumsallaşma konusunda yaptıklarıyla "Anıt adam" olarak geçecek. (Heykeli bile dikilmesi gerekir) Buna hiçbir F.Bahçeli'nin itiraz edeceğini sanmıyorum. Medyadan sıkılan, TV kameralarını sevmeyen Sayın Yıldırım genelde "Düz başkan"dır. Yalakalıktan hoşlanmaz, her önüne gelenle de yüz göz olmaz. Kızdığında gözü önünü görmez, ama izni ve haberi olmadan da Kadıköy'de kuş bile uçamaz.
Ancak başkanın tek defosu doğru danışmanlara sahip olamamasıdır. Kararları genelde tek başına alır; bazen çevresinin dolduruşuyla "Züccaciye dükkanına giren fil" örneği, hasar yaratacak ifadeler kullanır.
Sayın Yıldırım'ın, "Bir zamanlar sporu sadece sahada oynanıyor sanıyorduk, kaybettik. Zamanla bazı şeyleri öğrendik" ifadesi asla tesisleşme, kurumsallaşma ile eşdeğer değildir. Bu, "Masa başında kaybettik, masa başında kazanmaya çalışıyoruz" anlamındadır. Başkan sözleriyle çam devirdiğinin farkındadır, "Çevir kazı yanmasın" yapmaktadır. Oysa söyleyeceklerini kaleme alıp kağıda dökse ve adam gibi birilerine okutsa bu hatalara düşmez.. Akıl hocaları, ya da danışmanları, "Haklısın padişahım" zihniyetinde olunca çamların devrilmesi de kaçınılmaz olur.
Sayın Yıldırım son basın toplantısında eleştirdiği Erman Toroğlu gibiydi. Tek eksiği yanında, "Oynatalım Uğur" un olmamasıydı. Ancak başkanın "Denizlispor'un 3 oyuncusu neden bizim maçtan önce değil de daha önce sarı kart gördü" serzenişi nedense medyada yer almadı.
Sayın başkan; Denizlili Ersen, Serhat ve Timuçin'in kart görmelerine "Bilinçli tezgah" diyorsunuz.. Ardından bu olayı geçen yıl size karşı oynamayan Cenk ve Zafer Biryol ile birleştiriyorsunuz.
Oysa Giray Bulak, "Ligdeki F.Bahçe maçı kupa maçının provası olacak. F.Bahçe'ye tam kadro çıkmak istiyorum. 3 oyuncuma Diyarbakır maçında kart görmelerini ben talimatladım" demişti.
Belli ki bu açıklamayı okumamışsınız. İyi de danışmanlarınızdan biri sizi uyarmadı mı? Uyarılsaydınız taca çıkmazdınız Sayın Başkan. Kritik 9 haftaya giriyoruz. Siz de, G.Saray da şampiyon olmak istiyor. Ama bu uğurda tamiri olmayacak sözler sarfederseniz, tahrike neden olabilirsiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA