Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Karaborsayı önlemenin yolları

Galatasaray-OFTAŞ maçının kombineler dışında satışa çıkan biletleri yarım saatte tükendi. Bilet satışı sırasında yine skandal yaşandı. Sabahın köründe; hatta gece yarısında kuyruğa giren birçok taraftar bilet alamadı.
Karaborsa mafyası yine başındaydı. Bilet fiyatları karaborsada 500 YTL ile 1000 YTL arasında satılmaya başladı. Peki bu ortamda kimler suçlu?
1- Galatasaray yönetimi, tek kale arkasını bırakıp tüm koltukları kombine yapmalı. Ayrıca bankalarla anlaşma yapılarak taraftarın uzun taksitlerle kombine bilet alması sağlanmalı.
2- Bilet bulamayan taraftar, suçu biraz da kendinde aramalı. Avrupa'da taraftar takımına iyi günde de, kötü günde de destek veriyor. Takımlarına sonuçlara göre sevgi göstermiyor. İngiltere'de, İspanya'da, İtalya'da, Almanya'da taraftarların çoğu kombine alıyor. Avrupa'da, Galatasaray ayarındaki büyük kulüplerin kombine sahibi dışındaki taraftarları, kombine bilet almak için sırada bekliyor. Düzgün bir organizasyon içinde yapılacak kombine bilet satışı karaborsayı da önler. Tabii taraftarın, maçın ve ortamın önemine göre ilgi göstermesi yerine kombineyi tercih etmesi de şart.

KİMLİK KONTROLÜ ŞART
3- Polisin bilet satışı sırasında yeterli önlem alamadığı da bir gerçek. Polis denetiminde, adam gibi oluşturulacak sıra sayesinde bilet satışı yarım saatte bitmez ve karaborsacılar istediği gibi at koşturamaz. Bilet satışı konusunda internet sisteminin de düzgün işlediği söylenemez. Ben Biletix'in sağlıklı hizmet verdiğini düşünmüyorum. Hatta Bazı Biletix çalışanlarının karaborsacılarla ortak çalıştığı konusunda duyumlar alıyorum. Bu duyumum emniyet tarafından araştırılmalı. Biletix'in bir kişiye iki bilet verdiği biliniyor ama bazı kişilerin elinde 30-40 tane bilet olduğu taraftarlar tarafından iddia ediliyor. Sistemin sağlıklı çalışması için benim önerim, kimlik fotokopileriyle satılan biletlerin kimlere gittiğinin listesinin kulübe ve emniyete verilmesi...
Gerekirse tribüne giriş de listeyle kontrol edilmeli. Her derbi öncesinde valilikte düzenlenen il güvenlik turulu toplantılarında üstüne basa basa karaborsacılara izin verilmeyeceği konuşuluyor ama her büyük maç öncesinde karaborsacılar stadın çevresinde cirit atıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA