Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Genç hocalara fırsat vermek

Barcelona'da bir devir kapandı ve Hollandalı teknik adam Frank Rijkaard ile yollar ayrıldı. Rijkaard döneminde Barça iki kez İspanya şampiyonu olmuş ve 2006'da Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kazanmıştı.
Katalan ekibinin son iki yılı kupasız kapatması; geçen hafta Bernabeu'da Real Madrid'ten 4 gol yemesi; başta Ronaldinho, Eto'o ve Deco gibi sorun çıkaran yıldızları yönetememesi, Rijkaard'ın sonunu hazırladı.
Barcelona yönetimi, yeni sezon için cesur ve radikal bir kararla Rijkaard'ın yerine 37 yaşındaki eski kaptanı Guardiola'yı göreve getirdi. Guardiola, 90'lı yıllarında başında Cruyff'un kurduğu rüya takımın önemli isimlerindendi. Yönetimin genç teknik direktör Guardiola ile çalışma kararında Almeira'nın 35 yaşındaki hocası Unai Emery'nin başarıları etkili oldu.
Emery, geçen sezon Almeira'yı ikinci ligde şampiyon yaptı. Emery yönetimindeki Almeira, bu sezon La Liga'da sürpriz sonuçlara imza atarken, başarılı maçlar da oynadı.
Emery, Almeira ile elde ettiği başarılarla kendisine Valencia'nın kapılarını açtı. İspanya'da genç teknik adamlara tanınan fırsatı acaba Türkiye'de kaç kulüp gösterir? Tabii fırsat tanımak yetmez; arkasında da durmak gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA