Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Tuzağa düşme!

Berlin'de 2006 Dünya Kupası finalini izliyorum. Fransa ve Zidane çok iyi oynuyor. Fransa'nın oyun lideri Zidane'a maç boyu Materazzi her türlü provokasyonu yapıyor. Sonunda Materazzi'nin "Ağız okumasıyla" tespit edilen küfürlerine dayanamayan Zidane düştüğü tuzakta İtalyan oyuncuya kafayı atıp kırmızı kart görüyor ve kupanın en iyi oyuncusu seçilme hakkını kaybediyor.
Fenerbahçe son yıllarda derbi maçlarını özellikle Kadıköy'de yüksek gerilime taşıyarak oynamayı mükemmel başarıyor. Bu tuzağa Galatasaraylı oyuncular Kadıköy'de hep düşüyor. Soruyorum; Cristian bu ülkeyi ve Türk futbolcularını karakter olarak yeterince tanıyor mu? Hayır! Ama, Fenerbahçeli oyuncular derbilerde hangi oyuncunun karakter yapısını ve nasıl sinirleneceğini birbirlerine anlatıyor. Cristian bunu öğrenmiş ki; Galatasaray'ın en etkili silahı Arda'yı hem ısınma sırasında hem de maçı içinde akıllıca sinirlendirdi. Arda bu tuzağa düşmeyecek. Alex, Keita'ya akıllı faul yapan Carlos, tuzağa düşüyor mu? Hayır! Ama Keita düşüyor, hem kendisi hem de Galatasaray tam toparlanırken Carlos'a yumruk atıp atılıyor. Bunlar derbiye psikolojik olarak iyi hazırlanamamanın göstergesi..

G.SARAY SAHADA KONUŞMADI
Maça gelince... Değişen olmadı, Galatasaray Kadıköy'de yine kaybetti. Fenerbahçe'nin ilk golü ofsayttı. Ama Galatasaray ilk yarıda sahada "Afyon yutmuş" gibi, savruk ve dağınıktı. Daum kenardan "Birbirinizle konuşun" diyor. "Bir sıkıntı olduğunda kenardan uyarıyoruz" diyen Rijkaard, birbirleriyle konuşmayan ve bu yüzden kolay top kaptıran oyuncularını uyarmıyor.
Milli takım stoperi Servet kafaya çıkamıyor, ilk golde ofsayt bile olsa topu ayağının altından kaçırıyor. Kaleci Franco aynı hatayı iki kez yapıp ayağındaki topu rakibe "Gel golü at" dercesine atıyor, bir de penaltı yapıyor. Temposuz Elano sahada yok, savunmaya yardıma gelmediği gibi dikine tek top taşıyamıyor. Rijkaard ne yapıyor? Soyunma odasına Carlos'la forma değiştirerek giren Elano'yu sahada tutup Arda'yı çıkarıyor. Kewell girecekse, çıkan Elano olmalı, Arda da göbeğe oyun kurucu olarak geçmeliydi. Galibiyeti isteyen ve hakeden Fenerbahçe'nin futbol büyücüsü Alex'e önlem almamanın bedelini Rijkaard kaybederek ödedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA