Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Rijkaard'ın nezaketi

Hava şartları ve Ali Sami Yen'in zemininde iyi futbol oynamak çok zordu. Çok koşan, ikili mücadelede ayakta kalan ve hücuma çıkarken pas hatası yapmayan takım oyuna ağırlığını koyacaktı. İlk 30 dakika hücumda etkili ve iştahlı olan Galatasaraydı. Geride çok adamla çoğalarak oynayan Antep de hızlı hücumlarla gol aradı. Antepli Ahmet Arı'nın küfürden atılması sonrası hücum üstünlüğü G.Saray'a geçti.
Caner-Arda-Balta üçlüsü iyi anlaşarak Galatasaray'ın soldan etkili hücumlar yapmasını sağladı. Özellikle sahada basmadık yer bırakmayan, enerjisini sınırsız kullanan Caner müthiş oynadı. Elano-Sarp ikilisi dışarıdan şut denemelerinde isabeti yakalayamadı. Galatasaray soldan etkili bindirmeleri sağdan yapamadı. Çünkü Barış etkisizdi. Buzlu zeminde Uğur'un ruh hali dağınıktı. Konya'daki buzlu zeminde dizi kırıldığı ve futboldan 1.5 yıl ayrı kaldığı için Uğur ikili mücadelelerde topa ayağını sokarken hep ürkek ve tedbirli oldu.

ELANO'YU ÇIKARMASI HATAYDI
Sıfır hatayla oynayan Neil'in
savunmaya katkısı hemen göze çarptı. Neil ayağındaki topları yerden sürekli ayağa isabetli oynadı. Rijkaard'ın "Jo'yu oynatırsam takıma ve Nonda'ya ayıp olur" felsefesi G.Saray'ın ilk yarıda belki de golle buluşmasını engelledi. Nonda, Caner ve Arda'nın kafasına şapka gibi oturttuğu topları gole çeviremedi. Arda'nın kaleciden dönen şutunu gole çevirememesi ikinci hamlesinin olmasının ürünüydü. Jo gibi atletik, çabuk ve uzun boylu bir golcü Nonda'nın kaçırdığı pozisyonları gol yapardı. Nonda'nın kaçırdığı penaltı da cabası oldu. Penaltı kaçmaz diye bir kural yok. Ama Elano gibi toplara isabetli vuran ve maçta iştahlı oynayan bir oyuncu varken maça kafaca hazır olmadan çıktığı net belli olan Nonda'ya penaltıyı attırmak hataydı. Denizli Belediye maçında kazanılan penaltıda Arda topun başın geçen Nonda'ya "Emre Çolak" demişti. Her oyuncu hem kendinin hem de arkadaşlarını ruh halini iyi bilir.
Rijkaard'ın 10 kişi kalmış Antep'e karşı ikinci yarıya etkisiz Nonda ile tek santrfor başlaması ve ikili forvete dönmemesi beni şaşırttı. Rijkaard. Jo'yu oyuna geç de olsa aldı ama etkisiz Barış dururken, iyi oynayan Elano'yu çıkarması hataydı. Kaçan penaltıdan sonra maç "Golü atan kazanır" havasına büründü.
Sürpriz gollerin ismi Sarp, Arda'nın arka direğe kestiğe topu gizlice sızıp golü attı ve Galatasaray'a buz gibi havada ısıttı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA