Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Gençler ve Denizli!

Diyarbakır'ın kazanmak zorunda olması, zirve yarışından kopan Beşiktaş'ın puan stresi yaşamaması sonucu mücadele gücü yüksek, hücum aksiyonları bol, tempolu ve keyifli bir maç izledik. Diyarbakır gücü doğrultusunda Beşiktaş'a kafa tuttu, oyunu çirkinleştirmedi, gol için hep istekliydi.
Beşiktaş sezon başından bu yana hiçbir maçta yapamadığı isabetli pas oyununu Diyarbakır'a karşı ilk yarıda başarıyla sergiledi. Türk futbolunun önemli hocası Mustafa Denizli bu sezon güvendiği ve kadroda sık yer verdiği oyunculardan istediği verimi alamamanın bedelini ağır ödedi. Futbolda başarıya aç oyuncular çok önemlidir. Rıdvan- Necip-İsmail gibi genç yetenekler başarıya aç oyuncular. Denizli, bu üç oyuncuyu rekabet ortamında kullansaydı "Formam garanti" diyen oyuncular hem rehavet yaşayamaz hem de kafalarına göre takılamazdı. Çünkü Rıdvan-İsmail ikilisi kanat bindirmelerinde etkiliydi. Rıdvan savunmada kademeye hep doğru zamanlama yaparak girdi. Necip basit oynadı, çok koştu, çok çalıştı ve top ayağına geldiğinde fanteziye kaçmayıp garanti pas oynamayı tercih etti.
Tello çok yetenekli bir oyuncu ama ne zaman ne oynayacağını bilemiyorsun. Eğer keyfi yerindeyse Diyarbakır maçındaki gibi futbolunda güller açıyor. Tello maç boyu oyunun içindeydi. Etkili ortalar yaptı, rakip savunmanın arasına akıllı final pasları bıraktı, bir gol atıp bir asist yaptı ama en önemlisi Beşiktaş'ın oyun liderliğini üstlendi.

NİHAT SAHALARA DÖNDÜ
Sezon biterken Nihat sahalara döndü. Sık yer değiştirerek oynadı, hücuma derinlik kazandırdı. Nihat güvenini kazanmış olacak ki; eski parlak günlerdeki gibi füze türü şutlar attı ve iki topu direkte patladı. Nihat'ın verimliliğinden, kopuk kopuk oynayan Bobo yeterince faydalanamadı.
Sezon başındaki Ziya Doğan döneminde Diyarbakır'ın oynadığı futbolu görünce herkes, "Bu Diyarbakır ligde çok takımın canını yakar" düşüncesindeydi. Yönetimin ekonomik krizi aşamaması, paralarını alamayan futbolcuların kenti terk etmesi çöküşün başlangıcı oldu. Bölgede huzur ve barışı istemeyen insanların bilerek yarattığı kaos ortamı (mucize olmazsa) Diyarbakır'ı küme düşürdü. Futbolun Fair-Play ruhuna ihanet ederek kendi siyasetlerine Diyarbakırspor'u kurban edenler şimdi kına yaksın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA