Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Skoru abartmayın

Galatasaray'ın geçen sezon Avrupa'da ve ligde oynadığı futbol için resmi sitesinde "Rijkaard'ın takımı için şapkalarınızı çıkarın" diye manşet atan UEFA'nın Belgrad'da yüzde 78 nem ve 34 derece aşırı sıcak altında gündüz maçı oynatması sağlık kurallarına aykırıydı.
Şampiyonlar Ligi'nde "Stat standartı" diye kılı kırk yaran UEFA değil mi? Bu hassasiyetten "Avrupa Ligi"nde eser yok. Hele hele ışıklandırması olmayan OFK'nınki gibi stadlar kara listeye alınmalı.
Bu konuda Galatasaray yönetiminin ve Rijkaard'ın da ihmali var. Kuralar çekildiğinde gereken araştırma yapılsaydı, UEFA'ya itiraz edilebilir ve bu maç Belgrad'da kriterlere uygun bir sahada oynanırdı. Galatasaray gibi Avrupa'da marka olmuş bir kulüp "kaderci" davranmamalı.
İstanbul'daki 2-2 için "İş kazası" demiştim, yanılmadım. Rijkaard'ın, tecrübeli Kewell'ı santrfor oynatması en doğru hamleydi. Galatasaray turu rahat geçti, rakibin 56'da 10 kişi kalması farkı getirdi.
OFK'nın kadro kalitesi ve gücü Galatasaray'a denk değildi. Sadece koşup sert oynayarak Galatasaray'ı durdurmaya ve bozmaya çalıştılar. Yakaladıkları pozisyonlar ile attıkları gol, Galatasaray savunmasının bireysel ikramıydı.
Tur geçmek güzel ama farklı galibiyeti abartmamakgerek. Galatasaray'ın hazır olmadığı görünüyor. Takım ritmi, temposu, pas uyumu geçen yılın gerisinde.. Oyuncuların sorumluluk duygusu içinde mücadele etmeleri, turu getirdi.

MAESTRO AYHAN AKMAN
Neill
savunmayı yönetirken geriden attığı uzun ve isabetli paslarla Arda-Serdar ikilisini golle burun buruna getirdi. Kewell golcü olarak oynayınca Galatasaray önde top tuttu ve Serdar-Arda-Ayhan-Sarp dörtlüsü güvenle oynadı. Ayhansıcaktan hiç etkilenmedi, hücuma çıkan Balta'nın yerini iyi kapattı, top kaybetmedi ve orta sahayı maestro gibi idare yönetti. Sarp çalışkanlığını fırsatçığıyla birleştirdi. Cana iyi niyetliydi ama fazla kiloları temposunu frenledi. İki konuya dikkat çekiyorum:
1- Futbolda basit oynamak kural. Hakan Balta'nın topu taca atmayışı, skoru 2-2'ye getirecek hataydı. Ama Aykut yediği golde hatalı olmasına rağmen Balta'nın yanlışında müthiş iki kurtarışla Galatasaray'ı ayakta tuttu.
2-
Serdar ve Sabri kanattan bindirdiklerinde, topla fazla oynamayıp ortaları sıfıra inerek değil erken ve geriden yapmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA