Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Ucuz etin yahnisi!

Galatasaray taraftarı hep sağ duyuludur. Tepkisini ne zaman göstereceğini iyi bilir. Bu nedenle "Rijkaard istifa" tezahüratının zamanlamasını doğru bulmuyorum. Rijkaard'ın şu an gitmesi Galatasaray'a huzur getirmez; aksine kaosu büyütür. Rijkaard suçlanıyor ama bu kadroyu sunanlar masum mu?
Pinto, Keita olabilir mi? Sarp ya da Barış, Mehmet Topal'ın yerini doldurur mu ? Kaleciler Ufuk ve Aykut'la bu lig gider mi? Bu tablo "Ucuz düşünmenin" bedelidir. Yönetim, "Elden gelenin en iyisini yaptık" derse kendini aldatır. Çünkü Galatasaray'ın kadro derinliği ligde asla şampiyonluğa oynamaz. Arda, Kewell, Neill'in yokluğunda Rijkaard'ın kadro kurarken fazla seçeneği yok.
Kulübeye bakıyorum, Serdar Özkan, Barış Özbek, Aydın Yılmaz, Ali Turan, Elano ve Mehmet Batdal var. Hangisi sonradan oyuna girip katkı yapar? Hiçbiri.. Üstelik Galatasaraylı futbolcular kapasitelerine göre iyi mücadele etti. Sarp'ın kafayla kaçırdığı golde, Pino'nun geriye çıkarmadığı topta, Sabri'nin boş kaleye atamadığı golde Rijkaard mı suçlu? Her şeyi yine eski tüfek Baros yaptı, iki tane gol attı.

KELLE ALMA ZAMANI DEĞİL
Ankaragücü'nün tekniği, orta alanı kontrolu, kontraya çıkışı mükemmeldi. Metin Akan'ın golünden sonra oyun Ankaragücü'nün isteği doğrultusunda gelişti. Bunda baş sorumlu top durmadan oyunun başlamasına izin veren hakem Tolga Özkalfa ile pozisyon sonlanmadan aceleci bir ofsayt bayrağı kaldıran yardımcısı Serdar Akçer'dir.. Bana,"Galatasaraylı oyuncular durmasaydı" diyebilirsiniz. Ama o bayrak Galatasaray savunmasını refleks olarak frenlemiştir. Özkalfa'nın bir önemli hatası da maç boyu Sapara'nın kasti faullerine dört uyarıyla geçiştirip kart kullanmamasıydı.
Tüzük Kongresi bitti, yönetimin mazereti kalmadı. Yönetim hafta boyunca Florya'ya demir atıp, teknik heyetle ve futbolcularla yatıp kalkmalı. Şimdi kelle alma değil; moral, destek ve kenetlenme zamanıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA