Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Dengemiz yok

Yetenekli oyuncularımız var, ruhumuz var, yürekten oynadığımızda inanılmaz bir mücadele gücümüz var. Bu özelliklerimizi ya hepsini bir anda ortaya çıkarıyoruz, ya da aklı devre dışı bırakıp saçmalıyoruz. Ne yazık ki dengemiz yok. Takım oyununda en önemli özellik dengeli olabilmektir. Pozisyon almayı ve soğukkanlılığı kaybetmemek gerekir.
Alman Milli Takımı öyle süper bir takım değil ama dengeli oynuyorlar, taktik disiplininden kopmuyorlar, doğru pozisyon alıyorlar ve en önemlisi oyun içinde akıllı yön değiştiriyorlar, savunma arasına çabuk sızıyorlar, tempoyu istedikleri zaman yükseltip düşürüyorlar ve rakibin dikkatini dağıtıyorlar.
Futbola dikkatini kaybedip, pozisyon hatası yaptın mı golü yersin. Biz de golü dikkatsizlikten ve pozisyon hatasından yedik. Klose'nin attığı gol öncesi, oyuna Sabri'nin kanadında başlayan Thomas Müller, Lahm'ın ortasında kafayı Gökhan Gönül'ün kanadında vurdu.
Kendimizi kandırmayalım; Almanya'nın oyun zekası, takım uyumu, kalitesi bizden çok üstün. Bu tür kompakt takımlara karşı öncelikle oyuncu seçiminde hata yapmayacaksın, duygusallığa göre oyuncu seçmeyeceksin ve maceraya yelken hiç açmayacaksın. Hiddink bunu yaptı. Sabri sol bek oynayacaksa, İsmail ile Hakan Balta neden kadroda? Eğer kararı Hiddink verdiyse önce Oğuz Çetin neden karşı çıkmadı? Oğuz hoca, Terim döneminde, Frankfurt'ta Norveç'ten iki gol yediğimizde Sabri'nin sol bekte facia olduğunu bilmiyor muydu? Futbolcu akıl tutulması yaşayabilir ama hoca yaşamamalı. Almanya ilk yarı hep Sabri'nin bölgesini otoban yaptı, kenar yönetimin Gökhan'ı sola, Sabri'yi sağa almak akıllarına bile gelmedi.

SEMİH VARKEN HALİL BEKLER
Maç Almanya'da diye tüm gurbetçileri oynatmak şart mı? Hamit ve formda Nuri Şahin'i tercih edebilirsin ama gol vuruşu dar Halil, Milli Takım'ın sabit golcüsü hiç olmadı. O Halil iki tane net golü atamadı. Semih varken, Halil bekler. Aurelio sakatlandıktan sonra Nuri'yi ön liberoya çekmek de büyük hataydı. Nuri alışık olmadığı için göbek çöktü.
Sonuç; farklı kaybettik. Rövanş ne olur bilemem ama bu zihniyetle Milli Takım bir arpa boyu ilerlemez. Çünkü Hiddink'in fark yaratacak hamlesini ne kadro seçiminde ne de taktik yapısında gördük.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA