Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Batalla varken Insua mı?

Bir teknik direktör benzer özelliklere sahip geniş bir kadroya sahip ise 'rotasyon'a gidebilir. Rotasyon hem takım içinde rekabeti arttırır hem de futbolcunun güvenle ilgili hocaya bakış açısını olumlu kılar. Ancak rotasyon yaparken zamanlamayı ve dozunu iyi ayarlamak gerekir.
Türkiye'nin en yetenekli hocalarından Ertuğrul Sağlam'ın Belediye maçında rotasyona gitmesi Bursa'nın özellikle ilk yarı bildiğimiz ritminden ve uyumundan yoksun oynamasına neden oldu. Milli maç aralığını düşünürsek bu rotasyona bence gerek yoktu. İlk yarıda Bursa'nın hücum girişimleri hep Volkan Şen üzerinden oldu. Yaratıcılıktan uzak İnsua Bursa'yı hücuma taşıyamadığı gibi final paslarında da çok etkisizdi.
Takım savunması, oyun disiplini ve top rakibe geçtiğinde geri dönüşleri üst düzeydeki Belediye takımı, topa daha çok sahip oldu, oyunun kontrolünü elinde tuttu. Volkan gibi Türkiye'nin topla hücuma hızlı çıkan en iyi oyuncusu yeterince geniş alan bulamadı. Kaptan Ekrem, Volkan'ın önünü akıllı kapattı. Bursa Volkan'ın dışında Belediye savunmasının arasına sürpriz oyuncu sokamadı.
Ozan İpek etkisizdi, Turgay önde top tutma konusunda savunmanın önünde duvar oldu ama kritik final paslarında topun şiddetini ayarlayamadığı için isabetli olamadı. İlk yarıya Volkan ile İbrahim'in kalecilerle karşı karşıya kaçırdığı goller ve Turgay'ın röveşatası damga vurdu.

BATALLA, VOLKAN'I COŞTURDU
Bursa'nın ikinci yarı çok adamla saldırdığı anlarda Belediye sık kontratak şansı yakaladı ama İbrahim Akın güçsüzlükten boş alanda ve önü açık pozisyonlarda buluştuğu topları hızla rakip kaleye taşıyamadı.
Ertuğrul Hoca'nın Batalla ve Sercan'ı oyuna alması, istediği oyun ritmini yakalamasını sağladı. Sercan sağa, Volkan sola geçince Bursa kanatlardan etkili geldi ve ciddi ataklar yaptı. Çevre kontrolü, oyun zekası, dar alanda çalım becerisi ve topu kullanma yeteneği üst düzeyde olan Batalla, Bursa'ya hücum zenginliği kazandırdı. Batalla hem oynayan hem de oynatan bir oyuncu. O varken İnsua oynamaz. Volkan'ın üstünlüğü Batalla girdikten sonra nasıl arttı, herkes gördü.
NOT: Hiddink, Volkan gibi topla uzayıp giden bir oyuncuyu Milli Takım'a nasıl almaz şaşırıyorum. Yazık..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA