Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Florya'da azarlamalı!

Hagi maç boyu yerine oturmadı, kenardan futbolculara bağırdı, çağırdı ve bol bol talimat yağdırdı. Hagi gibi futbolculuğunda yıldız, yaratıcı ve bitirici oyuncu olup da hocalığında elindeki takımın yetersiz olduğunu görünce çıldırmak normaldir. Hoca Hagi'nin Galatasaray'da herkesin futbolcu Hagi gibi düşünüp hareket etmesini beklememesi gerekir. Kenardan futbolcuya sürekli nasıl oynayacağını anlatmaya çalışmak hatadır. Bu davranış şekli futbolcunun ritmini bozar, aklını karıştırır.
Örneğin; Hagi'nin savunmada sürpriz isim olarak Servet'le birlikte oynattığı Cana'ya pozisyon alma konusunda gösterdiği tepki beni şaşırttı. Çünkü bu ikili hiç yan yana oynamadığı gibi Cana stoper değil ki! Uyum sorunu yaşamaları ve hata yapmaları çok doğal. Galatasaray'daki futbolcu nasıl pozisyon alacağını, rakibe nasıl basacağını, nasıl pas vereceğini, hücumdan geriye çabuk dönülmesi gerektiğini bilmiyorsa bu eksikleri gidermenin ve öğrenmenin yeri Florya olmalıdır.
Hamza Hoca'nın takımı Denizlispor, futbolu çirkinleştirmeyip açık oynayınca ve Galatasaray'ın üzerine cesaretle gidince özellikle ikinci yarı bol pozisyonlu, keyif veren bir maç izledik. Bu galibiyet Galatasaray'a moral oldu.
Galatasaray, Bank Asya 1.Lig'in üstünde futbol oynayan Denizlispor'u Hagi'nin geç de olsa doğru değişiklikleri sayesinde farklı yendi. Kewell'a uzun süre tahammül etmek Galatasaray'ın soldan etkili hücum yapmasını engelledi. Çünkü hazır değil, birebirde rakibini hiç geçemedi orta yapma konusunda başarısızdı. Hagi keşke Kewell'ı forvete alıp, patlama sürati üst düzeyde olan Pino'yu kanatta deneseydi. Kenardan yapılan yüksek ortalara Pino kafa vuramadı. Kewell onun pozisyonunda buluştuğu toplara daha isabetli vurdu.

MİSİ-ELANO KANATTA OLMAZ

Hagi, Elano'nun forvet arkasında oynayınca nasıl etkili ve iyi oynadığını gördü. Aynı durum Misimoviç için de geçerli olmalı. Top kullanma ve teknik becerileri yüksek Elano ve Misimoviç'i kenarlarda oynatmak çok yanlış. Elano forvet arkası oynayınca topa daha iyi hükmetti. Brezilyalı, attığı golde inanılmaz sakindi, topa vuruş stili kalite kokuyordu.
Kupa maçları, ligde oynatamadığı oyuncuların durumunu görmek için teknik adamlar adına bir fırsattır. Hagi bu fırsatı Mehmet Batdal için kullanabilirdi. Batdal girince Denizli defansının dikkati dağıldı ve boşa çıkan, markajdan kurtulan Pino son golü attı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA