Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Büyüleyen tesisler

Trabzon'da 23-30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nın tesislerle ilgili son hazırlıklarını görmek için Salı günü bir medya ordusuyla keyifli bir gezi yaptık. Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül'ün gerçekleştirdiği organizasyonla tek tek tesisleri dolaştık. Gördüklerim karşısında müthiş etkilendim.
Son dönemde ülkemizde büyük organizasyonlar düzenledik. Ama özellikle birçok olimpik branşı içeren Universiade, Kış Olimpiyatları, Karadeniz Oyunları ve son olarak da bu Gençlik Oyunları sayesinde hem kalıcı, modern tesislere kavuştuk hem de farklı branşlarda sporcular yetişmesi adına gerekli zemin hazırlanmış oldu. Bu mükemmel tesislerde sadece geleceğe dönük sporcular yetiştirmeyeceğiz; ülkemizde kamp yapmak isteyen yabancı sporculara da hizmet vereceğiz.
Bu tesis devrimini başlatan ve içinde emeği olan herkese bir sporsever olarak teşekkürü borç bilirim. Mehmet Atalay'dan bayrağı devralan Yunus Akgül'ün de hakkını özellikle teslim etmek istiyorum. Çünkü sadece tesisleri kılı kırk yararak ihale etmiyor; gününde bitip bitmediği ve nasıl yapıldığı konusunda bizzat kendisi, "Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur" sözünün de hakkını vererek yakın takipte bulunuyor.
Trabzon'daki Gençlik Olimpiyatları için yapılan tesislerden özellikle üçüne bayıldım. Hayri Gür Spor Salonu, ambiansı ve konforuyla beni büyüledi. 7 bin 500 kişilik bu salonda her türlü salon sporu yapılabilir ve her türlü şampiyona düzenlenebilir.
Dilerim Trabzonspor Basketbol Takımı, geçen sezon yükseldiği Beko Basketbol Ligi'nde kalıcı olur ve bu salonun hakkı verilir. Trabzonlu işadamlarına sesleniyorum: "Gelin, takımınıza sahip çıkın!"
Beşirli'deki tenis kompleksinin özellikle sahile bakan 12 açık kortunu ABD'de Miami Beach'teki kortlara benzettim.
Bu kortlar Trabzon'da tenis sporunun gelişmesini sağlayacağı gibi yabancı ülkelerden gelecek sporculara da hizmet verebilir. Ancak; 4 bin 500 kişilik ana kortta zemin bana biraz aşağıda kalmış gibi geldi. Zemin biraz yukarı çekilerek, biraz da kapasite düşürülerek soruna çözüm üretilebilir.

TÜRKİYE'DE TEK
Yüzme sporunu yapmış bir insan olarak havalimanının altındaki atlama kuleli, üstü açılır kapanır yüzme havuzu benden tesis olarak 10 puan aldı. İki tarafında da seyirci izleyecek yeri olsaydı yıldızlı pekiyi verirdim. Ama bu haliyle bile görkemli bir tesis.
Çatısı 4.5 dakikada açılıp, 5 dakikada kapanıyor. Türkiye'de böyle bir tesis yok. TT Arena, üstü kapatıldığında bu havuzun çatı açısından ağabeyi olacak.
Trabzon'daki bu havuz bence çok soğuk illerimiz için geliştirilerek model olmalı. Bu tesis sayesinde Trabzon sadece futbol ve basketbolda öne çıkmayacak; yüzme takımıyla da isminden söz ettirecektir. Bu tesisleri kullanabilecek en büyük kaynak Trabzon halkı olduğu kadar, oradaki üniversitelere okumaya giden gençler olacaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA