Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

İsim değil, ruh!..

Pişmanlıklar parmak izleri gibi kişiye özeldir. Hırvatistan önünde sahaya çıkan 11'in mücadele gücünü görünce herhalde en büyük pişmanlığı Guus Hiddink yaşamıştır. Hedefleri olmayan, doymuş oyunculara sırtını dayayan, yılın büyük bölümünü memleketinde geçiren Hiddink, hiçbir maç öncesi oyuncu seçimlerinde kafa yormayarak, bilinen oyunculara yatırım yaparak Türkiye'yi futbol mantalitesi olarak geri götürdü. Her maça değişik 11'ler çıkartarak Milli Takım'ı yaz-boz tahtasına çevirdi.
Milliler, hiçbir maçta dün gece Hırvatlar'a sergilediği kişilik ve mücadele dolu futbolu oynamadı. Sahadaki oyuncuların bir kısmı hiç düşünülmedi. Ama hepsi 3-0'lık maçta kaybedilen gururu dün oynadıkları yürekli ve cesaretli futbolla ayağa kaldırdı.

YÜREĞİNİ ORTAYA KOYMAK
Milli Takım şimdi yeniden yapılanacak. İşbaşına yerli bir hoca gelecek. Bu yapılanma süreci içinde Burak Yılmaz gibi hedefleri olan, yüreğinde, beyninde Milli Takım'ı yaşayan, yaşatan futbolcular kadroya çağrılmalıdır. İsimler değil, ruhunu ve mücadeleyi ortaya koyacak oyuncular tercih edilmelidir.
Zagreb'de Ömer Toprak diye bir stoper izledim ve hayran kaldım. Kendine olan güveni, rahatlığı, topla buluşması ve topu kullanması mükemmeldi. İkili mücadelelerde vücudunu gerektiğinde öne çıkardı. Srna'nın kenar ortalarında doğru yerde doğru pozisyon alarak gollük ataklara set çekti. Ömer'in bu halini gören Hiddink acaba utanmış mıdır?
Hırvatlar'ın en iyisi Srna'ya İsmail Köybaşı boş alan bırakmadı. Kenara atılan Serkan Balcı, yaptığı bindirmelerle Hiddink'i fazlasıyla utandırdı. Eğer Kazım ve Hamit fiziksel yeterliliğe sahip olsaydı, iyi mücadelelerini golle süsleyebilirlerdi. Özellikle Kazım'ın 5. dakikada golü atsa, eminim Hırvatlar panik yaşardı. Sinan Bolat, pozisyonları çok iyi takip etti.
Futbolda yüreğini ortaya koyduğun, sahada yardımlaştığın sürece başarılı olursun. Bu Milli Takım, birbirleriyle oynama alışkanlığı olmamasına rağmen takım yardımlaşması ve disiplini konusunda çok başarılıydı. Hiddink'in zorunluluktan sahaya sürdüğü Milli Takım, belki de kendisini mutlu edecek en iyi mücadeleyi sahaya yansıttı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA