Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Başarı sporcunun kalbindedir

Korkunun ecele faydası yoktur. Cesurlar bir gün, korkaklar ise her gün ölürmüş. Fatih Terim'in Galatasaray'ı Baros-Elmander ikilisiyle çift santrforla sahaya sürmesi, genç Emre Çolak'a güvenmesi "Biz derbiyi kazanmak istiyoruz" güveni ve cesaretindeydi. TT Arena'ya lider gelen Fenerbahçe'nin hocası Aykut Kocaman'ın "Bir puan bana yeter" felsefesiyle orta sahayı kalabalık tutması ve oyunu kendi alanında kabul edip "Duran toptan bir gol bulur üstüne yatarım" düşüncesi tutmadı. Fenerbahçe'yi bir derbide futbol olarak bu kadar etkisiz ve silik hiç görmedim.
İlk yarı Fenerbahçe'nin Galatasaray kalesinde ayak izi bile yoktu.
İlk 18 dakikada Volkan kalesinde devleşmeseydi ve Baros gol vuruşlarında beceriksiz olmasaydı Galatasaray derbiyi çok daha ağır bir skorla kazanırdı. Yiğidi öldür ama hakkını yeme; Türkiye'nin tartışmasız en iyi kalecisi Volkan Demirel, Galatasaray'ın kabusu andıran 18 dakikalık baskısında tam 5 net gol pozisyonunu engelledi. Derbide maç boyu keyif veren ve saygı duyulan bir G.Saray vardı. 640 gün sonra liderlik koltuğuna oturan ve takım halinde sahanın her yerine basan, koşan pres yapan bu muhteşem G.Saray'ı camia uzun süredir özlemişti.

EBOUE DERS VERDİ
Zaferin kapısını açan Eboue'nin attığı gol öncesi, rakiplerinden sıyrılışı ve vuruşu çok klastı. Kazım, vuruş öncesi ne yapması gerektiği konusunda Eboue'den ders almalı. Elmander maç boyu arzuluydu, pres yaptı, adam kovaladı ve inanılmaz özverili oynadı. Savunmaya yardımıyla, hücuma verdiği destekle göz dolduran Melo üst düzey oyununu G.Saray'ı rahatlatan golüyle süsledi. Hakan Balta tecrübesiyle iyi yer tuttu akıllı toplar kullandı ve hiç telaş yapmadı.
İnandığı gençlere her zaman formayı veren Terim, G.Saray'a ve Türk futboluna yeni bir sol ayaklı Emre kazandırdı. Emre Belözoğlu da Terim'in eseriydi. Sorumluluk almadığı, korkak ve dağınık oynadığı için eleştirdiğim Emre Çolak'ı verimli değişiminden dolayı kutluyorum. Başkan Ünal Aysal, "Başarı sporcuların kalbinde ve ruhundadır. Sporcular yürekleriyle oynarlarsa başarıları devam eder" diyor. Galatasaraylı futbolcular başkanlarının bu sözü gibi oynadığı, istediği, yüreğini ve mücadelesini koyduğu derbiyi haklı kazandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA