Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Alex'le de coşkulu

Anadolu takımlarındaki futbolcuların hedefi önce oynadıkları takımda sivrilmek sonra da büyük takımlara transfer olmaktır. Özellikle üç büyüklerle yapılan maçlar bu oyuncular adına "Vitrine çıkmak" anlamına gelir. Hele hele maç İstanbul'da ise bu hedef içinde olan oyuncular öncelikle kendini ön plana çıkararak mücadele eder.
Kayserispor yerli oyuncularının bu saplantıları yüzünden ve Fenerbahçe'nin kalitesini görmezden geldiği için Kadıköy'de teslim oldu.
Geçen hafta Manisa maçında Alex yoktu. Otoriteler Alex'in yokluğunda Fenerbahçe'in coşkulu futbol oynadığını dile getirdi. Bu yorumların anlamı "Alex Fenerbahçe'nin freni oluyor" şeklindeydi. Alex'li Fenerbahçe Kayseri'ye karşı da coşkulu oynadı, rakibine pozisyon bile vermedi. Gözden kaçırmamak gerekir; Alex'li Fenerbahçe öncelikle disiplinli oynadı. Çünkü Alex takımını bir lider gibi yönetti, top sakladı, boşa kaçtı, hangi arkadaşın nasıl pozisyon alacağını, nereye koşacağını eliyle işaret etti ve hücuma gerektiğinde derinlik kazandırdı, gerektiğinde de arkadaşlarının hücuma kalabalık katılmalarını sağladı.

F.BAHÇE GOLCÜSÜZ OYNADI
Fenerbahçe, Alex çıkıncaya kadar sabit bir golcüsü olmadan oynadı. Sistem 4-6-0 gibiydi. Ancak, G.Gönül, Stoch, Ziegler, Baroni, Topuz, Caner hep oyunun içindeydi ve hepsi Kayseri kalesinde ya gol aradı, ya şut attı ya da gol pozisyonları üretti. Fenerbahçe'nin santrforsuz sisteminde etkili oyunun baş mimarı Alex oldu. Kaleci Navarro'nun hatasını Alex zekası sayesinde gol yaptı. Türkiye'de çok oyuncu bu pozisyon ve top takibini yapmaz.
Fenerbahçe'nin en güzel yönü Alex'le birlikte önde pres yapmasıydı. Kayseri savunması bir ara bu baskı yüzünden nefes bile alamadı. Fenerbahçe gibi tecrübeli ve kaliteli oyunculardan kurulu bir takıma karşı eğer savunma güvenliğini düşünmeden sadece koşarak paldır küldür saldırır, yardımlaşma yapmazsanız Kayserispor gibi farklı kaybedersiniz.
Stoch'un Caner'le uyumu ve kanatlardan yaptıkları etkili bindirmeler mükemmeldi. Stoch'un attığı gol "Jenerik olacak" güzellikteydi. Yobo sakinliği ve akıllı top kullanımıyla savunmaya güven pompaladı. Gökhan sahanın yıldızıydı, kanat bindirmelerini yapmaktan bıkmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA