Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Halk, partisine sahipleniyor!..

CHP'nin ağır topları gerçekten ağır.. Hazretleri yerlerinden kaldırmak için vinç gerek.. Bir de korkak bunlar.. İstiyorlar ki, birileri önce kalksın.. Deniz Baykal'ın gideceği kesinleşsin, ondan sonra renklerini belli etsinler.. Hani "Kalkın ey ehl-i vatan" deyip kalkar da, onlar otururken ayakta kalırlarsa, partideki ikbalden şutlanma tehlikesi var.. Deniz Baykal kaçın kurası.. Adamları cin gibi tanıyor. İlk heyecan geçtikten sonra herkesin yerli yerinde oturacağını biliyor..
Meclis gurubundan bayağı umutlu idim.. Parti yönetim kurulları, hatta kurultay neredeyse tamamen "Denizciler"den kurulu olduğu için..
Hele o kurultay.. Sözüm ona Partinin en büyük, en temel organı..
Bedri Baykam'ın konuşmasından dahi korkan Baykal, kurultay sabahı baskın şeklinde tüzük değişikliğine gidip muhalifleri susturmak isteyince, bu ülkeye demokrasiyi getirmiş partinin bugünkü kurultay delegeleri hiç sıkılmadan "Padişahım çok yaşa" diye el kaldırmışlardı.. Unutmadım.. Baykam'ın Kurultay'ı iptal davası hâlâ sürüyor..
Yani bugün Deniz Hoca'nın CHP kurultayında konuşmak, Baykam kazanırsa ancak, mahkeme kararı ile mümkün olacak. Anlayın Baykal partisini.. CHP değil.. Baykal partisi..
Parti küçülsün önemli değil.. Küçülsün, her seçimi kaybetsin, ana değil tek muhalefet partisi iken dahi oy kaybetsin, yeter ki Deniz Hoca hep başta kalsın. Hesap bu..
Amma velakin bu defa tutmayacak..
Cumhuriyet HALK Partisi'ne HALK sahip çıkmaya başladı. Ufak ufak guruplar parti önünde toplanıp protesto ediyorlar..
"Efendim 40-50 kişiden ne olur?.."
40-50 bugün.. Bu 40-50 tepeden yuvarlanan kar topu gibi.. Yarın öyle bir çığa dönüşür ki, bugün kurnaz kurnaz "Hele bir gelişmeleri görelim" diyenler de altında kalır..
Halk, partisine sahiplenmeye başladı.. Deniz Hoca'ya yolun sonu görünüyor..
Yürüyün Halkçılar.. Yürüyün..
Binlerle, on binlerle yürüyün..
Sizi durduramayacaklar..
Anıtkabir'e, kurucunuza yürüyün..Oradan Parti Genel Merkezi'ne yürüyün..
CHP'lilerin, koltuk, mansıp merakı olmayan gerçek CHP'lilerin, Halkın Yürüyüşü başlamalı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA