Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir daha alkış, Hüsnü!..

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu (CSO) her şarkının sonunda alkıştan yıkılıyordu.. Her şarkının sonunda bitmez alkışlar, tempoya dönüşüyordu.. Ben böyle şey görmedim hayatımda.. Dr. Ferhat Göçer her defasında araya girmese, alkışları kesmese öbür şarkı başlayamayacak, konser belki de sabaha kadar sürecekti..
Konserin sonunda doktordan önce ben tebrikleri kabul ettim.. Ankaralılar "Ferhat Göçer'i hep sizden izledik. Hep siz destek oldunuz.. Bu konseri de sizden duyup geldik" diye elime sarılıyorlardı.. Ben de kasım kasım kasılıyordum ne yalan söyleyeyim..
Konser boyu Ahmet geldi aklıma.. Ahmet Taner Kışlalı.. Kültür Bakanlığı yaparken hep özlemi idi bu konser işte..
Anadolu Aryaları.. Arkada koskoca bir senfoni.. İçinde kanunlar, neyler ve Anadolu'nun sesi, Anadolu'nun bin yıllık sesi, Atatürk'ün 1934 Meclis Açış Nutkunda emir verdiği gibi, evrensel, sınırlar ötesi, en ileri, en gelişmiş müzik kuralları içinde, tüm dünyanın dinleyeceği, zevkle dinleyeceği biçimde söyleniyor..
"Sivas ellerinde sazım çalınır" diye Pir Sultan Abdal'ı getiriyor Ferhat CSO'ya.. Her dizeyi keman karşılıyor.. Doktorla Birinci Keman Rüstem Mustafayev karşılıklı konuşuyorlar sanki.. Bir ilahi hava sarıyor salonu.. Sonra ney giriyor, Murat İnceler.. Ve kanun.. Bahadır Şener.. Ve sonra tüm senfoni..
Pir Sultan, Pir Sultan olalı böyle söylendi mi?.. Ahmet yanımda mı oturuyor.. Yoksa yukarlarda bir yerde mi?.. Ama burda.. Bu salonda kesin..
Muhteşem bir konserdi.. Aya İrini'den bu yana nasıl gelişmiş, nasıl oturmuş.. Bravo Orhan Şallıel.. Bravo benim bıkmadan, usanmadan çalışan, didinen, yaratan şefim!..
Hüsnü.. Sevgili Hüsnü.. Hüsnü Özyeğin.. Finansbank..
Ahmet'in hayalini sen gerçekleştirdin sonunda.. Anadolu'nun sesi, çağdaş müzikle, klasik müzikle kucaklaştı nihayet.. Aya İrini'ye girdi.. CSO'ya girdi.. Anadolu'yu dolaşıyor.. İzmir.. Diyarbakır.. Ankara..
Müthiş bir proje bu.. Müthiş..
Teşekkürler Hüsnü.. Teşekkürler Finansbank..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA