Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Stad kapılarında skandallar..

Stadları modern hale getiriyoruz. Televizyon programları, nerdeyse bilim kurgu çağı gösterileri ile nasıl uygarlaştığımızı anlatmak için yarışıyorlar.. Bunlara bakınca "Vay anasını" deyip stadlara koşacağınız geliyorsa..
Yandınız.. Çünkü stadların kapısı ve içi tam bir facia.. Eskisinden beter, eskisinden rezil, eskisinden çağdışı, eskisinden medeniyetsiz..
Önümde yığınla e-mail var.. Ankaraspor-Galatasaray maçı öncesi milyonlarca lira ödeyip yasal bilet alanlar, nasıl kapıların suratlarına kapatıldığını anlatıp feryad ediyorlar..
İnönü Stadı'nın kapısındaki felaketi yaşayanların bana yolladıkları mektuplar kitap olur..
"Hayır, Çarşı Gurubu değil bunlar. Ben Çarşı'da yaşıyorum, onları tanıyorum. Arkadaşlarım, ağabeylerim onlar.. Bunlar Beşiktaş Stadı'nı rant kapısı yapan mafya.. Dövüyor, sövüyor, Beşiktaş'ın haklarını gasp ediyorlar" diyor, genç Beşiktaşlı..
Ankara'da yaşadığım yıllarda, kapılar aynen böyle kapanır, polis ellerindeki biletleri kendisine göstermek isteyen vatandaşlara, panzerlerden su sıkardı. Demek değişen bir şey yok..
Ali Sami Yen kapalı tribünü eşkıya kontrolünde.. Beşiktaş kapalısı eşkiyanın elinde..
Biletleri ile içeri giremiyorlar. Girerlerse yerleri gasp edilmiş, başkaları oturuyor. Oturdular diyelim. Hayır.. "Ayağa.. Ayağa" diye ayağa kalkmaya zorlanıyorlar.
Benim bildiğim, herkesin bildiği bu rezaleti, valiler (ki illerin yasal spor başkanlarıdır, yasal güvenlik sorumlusu oldukları gibi) ve emniyet müdürleri bilmiyorlar mı?.. Biliyorlar tabii.. Üstelik her maçta şeref tribünlerinde görüyorum onları.. Karşılarındaki kapalı ve açık tribünlerde merdivenlerin dolu olduğunu görmüyorlar mı?..
Yerler numaralı.. Herkes yerine otursa, merdiven niye dolu olsun ki?.. FİFA ve UEFA gözlemcileri en çok buna bakıyor. Merdiven boşsa stadda sadece biletli seyirci var demektir. Doluysa, holiganlar ve eşkıya işgal etmiştir. Bunlar yasal biletlilerin yerlerini gasp ederek, onları merdivende oturmaya zorlamışlardır.
Kentte ve maçta Vali var.. Emniyet Müdürü var.. Zaman zaman Başbakan ve İçişleri Bakanı var.. Her maçta görevli yüzlerce, bazılarında binlerce polis var.. Eşkıya bunların gözleri önünde kapıları kontrol, tribünleri işgal ve yasal seyircinin haklarını gasp, hatta çoğu zaman çocukları ve kadınları "Darp" ediyorlar. Bunların hepsi Türk Ceza Kanunu'na göre suç..
Suça seyirci kalmak da suç, Sayın valilerim, emniyet müdürlerim ve polislerim..
Suça seyirci kalmak da suç. Eğer görevinizi yaparsanız, tribün eşkıyalığı, holiganlık üç haftada biter..
Eğer görevinizi yaparsanız..
Eğer..
Peki ama niye yapmıyorsunuz?.. Zülfiyare dokunuyor değil mi?.. Çünkü savaşırsanız, çünkü deşerseniz, eşkıyanın arkasındaki güç bakarsınız yanınızda oturan çıkar, değil mi?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA